Allen ut av Microsofts styre

Paul Allen, en av Microsofts grunnleggere, trekker seg fra selskapets styre.

Paul Allen, en av Microsofts grunnleggere, trekker seg fra selskapets styre.

Allen og Richard Hackborn, et annet mangeårig medlem i Microsofts styre, meddelte torsdag det amerikanske motstykket til kredittilsynet, SEC, at de ikke tar gjenvalg på sine styreplasser. Duoens siste styremøte blir 9. november, da selskapet har varslet en reduksjon i styresammensettingen fra åtte til seks medlemmer, skriver Wall Street Journal (WSJ).

Paul Allen tar imidlertid ikke et endelig farvel med Microsoft. Den sport- og musikkfrelste investoren vil fortsette i rollen som strategisk seniorrådgiver for selskapet.

Bill Gates etablerte Microsoft i 1975 sammen med Allen - en allianse begge har tjent milliarder av kroner på. Bare i løpet av inneværende år har Allen solgt over 58 millioner Microsoft-aksjer.

Han har likevel mye å gå på: Allen sitter fremdeles på ytterligere 200 millioner aksjer i programvaregiganten - aksjer som i skrivende stund er verdt omlag 110 milliarder norske kroner... Ifølge SEC har Allen nylig registrert ytterligere 18 millioner aksjer for salg.

Her kan du se hva MS-aksjen står i nå.


Også Bill Gates er i ferd med å lette sin portefølje noe. I løpet av året har hans andel av Microsoft sunket fra vel 15 prosent til 13,7 prosent. Det betyr at Gates sitter igjen med omlag 732 millioner aksjer til en samlet verdi av ufattelige 400 milliarder kroner - og vel så det...

Til toppen