Allerede 100 000 apper til BlackBerry 10

Større utviklerinteresse enn det noen hadde forutsett.

Allerede 100 000 apper til BlackBerry 10
Flere gode nyheter gir grunn til mer optimisme hos BlackBerry og toppsjef Thorsten Heins. Bilde: Mario Tama/Getty Images/All Over Press

Antallet applikasjoner som i dag blir tilgjengelige for det nye BlackBerry 10-systemet (BB10), er svært høyt. Under den offisielle lanseringen av BB10 for syv uker siden ble det oppgitt at brukerne ville kunne velge mellom minst 70 000 applikasjoner når den første BB10-enheten, BlackBerry Z10, kommer i salg i USA i dag.

Nå viser det seg at interessen fra utviklere har vært mye større enn det selskapet turde å håpe på for syv uker siden, for antallet applikasjoner i BlackBerry World-butikken har allerede passert 100 000.

– Det ser nå ut til at det allerede imponerende nivået på utviklerstøtte for BlackBerry 10-plattformen akselererer inn i lanseringsvinduet for BlackBerry Z10. Utsiktene for en veldig robust app-katalog kan bare understøtte momentet for selve produktet og plattformen, sier John Jackson, en forskningsdirektør i analyseselskapet IDC, i en pressemelding.

– Evnen til å tiltrekke seg og opprettholde utviklerstøtte er livsnerven for enhver mobilplattform, og det er ikke noe som bare skjer. Denne prosessen er et resultat av BlackBerrys tidlige og innovative engasjement med utviklere globalt og den innovative arkitekturen i selve plattformen, mener Jackson.

Men antallet tilgjengelige apper har likevel liten betydning dersom dette ikke omfatter de applikasjonene brukerne faktisk vil ha og kanskje allerede bruker på sine eksisterende enheter. I alle fall dersom BlackBerry har som mål å få nye kunder.

Men i forrige uke ble det kjent at BlackBerry (tidligere Research in Motion) har mottatt en ordre fra en etablert partner på hele én million BB10-enheter. BlackBerry vil ikke oppgi hvem denne partneren er, men det dreier seg om den største ordren av BlackBerry-enheter noen sinne, og det for et selskap som bare for noen uker siden ble omtalt som døende.

Forøvrig innrømmet Eric Schmidt, Googles styreformann, at han er en BlackBerry-bruker mot slutten av denne videoen som ble tatt opp i India i går.

    Les også: