AVTALER & KONTRAKTER

Allergisk mot EDB

Oslo kommune krevde skriftlig forsikring før gigantkontrakt.

21. jan. 2011 - 09:27

EDB Ergogroup meldte torsdag om sin største kontrakt siden fusjonen.

De skal levere nytt lønns- og personalsystem til Oslo kommunes 40.000 ansatte. Anslått verdi: 200 millioner kroner over ti år.

Det spesielle i saken er at EDB ble vraket fra denne anbudskonkurransen i fjor. Bakgrunnen er en bitter strid om en tidligere driftsavtale med hovedstaden, som EDB hevet i 2009.

Oslo kommune nektet EDB å komme med anbud med påskudd at selskapet hadde gjort seg skyldig i alvorlige forsømmelser mot faglige og etiske krav.

Men Ergogroup ble prekvalifisert i avtalerunden. Da de to IT-selskapene senere slo seg sammen endte altså EDB Ergogroup opp med å vinne kjempekontrakten.

Kommunen har foretatt en juridisk vurdering i forkant av beslutningen. Ergogroup er nå formelt et datterselskap i IT-giganten EDB Ergogroup.

- Formelt og anskaffelsmessig sett har vi ikke ikke grunnlag til å avvise dem. Applikasjonen og tjenestene Ergogroup skal levere til Oslo kommune er fra Ergogroup og ikke EDB, sier seksjonssjef Tron Kallum fra byrådsavdeling for finans til digi.no.

Krever at EDB-miljøet holder seg unna

Kallum, som er prosjekteier for gigantanskaffelsen som ble kunngjort i går, sier videre at de krevde skriftlig forsikring om at EDB-miljøet ble holdt utenom.

- Vi ba om og fikk skriftlig beskjed fra det nye selskapet at de tjenestene som skal leveres til Oslo kommune ikke på noe tidspunkt var, eller er tenkt utført av det gamle miljøet i EDB. Det var viktig for oss, sier seksjonssjefen til digi.no.

Mer tydelig kan det knapt sies. Kommunen er sterkt skeptiske til EDB etter sitt tidligere mislykkede samarbeid. Den direkte årsaken er uenigheten som oppsto rundt driftsavtalen som ble oppsagt for to år siden.

Uviss rettsstrid

Oslo kommune og EDB Ergogroup skulle opprinnelig møtes i retten den 7. februar 2011. Kommunen har hevdet at EDB overfakturerte dem for 45 millioner kroner, mens EDB har fremmet motkrav på 131 millioner kroner.

- Det er ikke noe nytt å fortelle om denne uenigheten, men det kan bli et oppgjør i retten, sa EDBs kommunikasjonssjef Geir Remman til digi.no på torsdag.

Direktør Gerd Robsahm Kjørven fra utviklings- og kompetanseetaten (UKE) i Oslo kommune sier til digi.no nå at partene er innstilt på å forsøke å se om det er mulig å løse saken i minnelighet.

- Derfor har vi bedt retten om å utsette saken, noe partene har anledning til å gjøre, sier UKE-direktøren til digi.no.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.