Allianse for å knekke hackere

Noen av de mest kjente navnene i amerikansk teknologibransje slår seg sammen for å dele informasjon om hackerangrep og sikkerhetsrisiki forbundet med programvare og utstyr som aktørene produserer.

Nitten selskaper, inkludert kjemper som Microsoft , Oracle, Cisco Systems med flere, har slått seg sammen for å etablere et sikkerhetssenter, kjent som IT-ISAC, som skal bekjempe hackerangrep, informasjonssikkerhet og svakheter i systemer, programvare og utstyr, melder Wall Street Journal.

- Det overordnede målet er å beskytte oss fra farer fra kyberrommet. Dette inkluderer både overlagte angrep eller inntrufne tilfeldigheter, sier Guy Copeland i Computer Sciences - et styremedlemmene i den nye alliansen.

Samarbeidet skal fungere slik at medlemmer av alliansen som oppdager en eller annen form for sikkerhetsmessig trussel, skal kunne sende detaljert informasjon om dette til resten av gruppen - via senteret som skal etableres.

Denne informasjonen skal også, hvis det er hensiktsmessig, kunne deles med amerikanske styresmakter.

Hensikten er at man, ved å vite om eventuelle trusler eller mangel på sikkerhet, skal kunne avverge alvorlige skader som følger av ulykker eller angrep.

Til toppen