Allianse gir avansert 3D for Windows

Microsoft har tegnet en femårs avtale med Dassault for å gi Windows avanserte industri-verktøy for 3D.

Microsoft har tegnet en femårs avtale med Dassault for å gi Windows avanserte industri-verktøy for 3D.

I går dro Bill Gates fra København til Paris. I tillegg til å innvilge audiens til president Jacques Chirac, undertegnet Microsofts programvaredirektør en avtale med Dassault Systemes om fem års strategisk samarbeid.

Dassault – børsnotert i Paris og på Nasdaq – er en ledende utvikler og leverandør av programvare til industri og produksjon, nærmere bestemt «Product Lifecycle Management» og 3D-konstruksjon og –simulering. Blant de kjente produktene er Catia, Delmia, Enovia, Smarteam og SolidWorks.

Hensikten med alliansen er å tilrettelegge disse produktene for dagens og framtidens Windows, fra klient og oppover til de mest avanserte serversystemene, også 64 biters, og gjøre dem tilgjengelige for et langt større marked enn tilfellet er i dag.

Produktene skal tilrettelegges for webtjenester («web services») og for .Net, og skal integreres mot Microsofts serverapplikasjoner og –verktøy, som SQL Server, BizTalk Server og SharePoint Portal Server. Dassault og Microsoft skal videre samarbeide for å tilrettelegge XML for 3D-applikasjoner.

Gates uttalte at alliansen med Dassault er Microsoft nest største samarbeidsavtale. Bare avtalen med SAP er mer omfattende.

De økonomiske forholdene ved avtalen mellom Dassault og Microsoft er ikke kjent.

Til toppen