Allianse mot kyberkriminelle

Bedrifter, myndigheter og politi samler seg for å bekjempe trusler på nettet.

ICSPA logo
ICSPA logo
7. juli 2011 - 11:26

Tidligere denne uken ble International Cyber Security Protection Alliance (ICSPA) stiftet i London.

Alliansen har som formål å bekjempe kyberkriminalitet gjennom å tilby ressurser, verktøy og ekspertise til politimyndighet i land som opplever de største utfordringene på dette området.

Det er en rekke bedrifter som står bak initiativet, som får bred støtte fra britiske myndigheter.

- Vår regjering har allerede investert 650 millioner pund (5,6 mrd. norske kroner, red. anm) for å bedre vår nasjonale infrastruktur og beskyttelse mot kyberkriminalitet. Men denne trusselens natur fordrer mer enn en nasjonal respons: den krever en virkelig global respons og det er hva International Cyber Security Protection Alliance handler om, sa den britiske statsministeren David Cameron, ifølge en pressemelding fra ICSPA.

Det er John Lyons som skal lede alliansen. I nevnte pressemelding sier han at dette bare er starten på et større bedriftsledet-initiativ for å gjøre nettet sikrere og tryggere for alle.

Det er Cassidian Systems (et selskap i EADS-gruppen), Core Security Technologies, McAfee Inc, Shop Direct Group, Transactis, Trend Micro, Visa Europe, og Yodel som har etablert alliansen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.