AllOfMP3 kan slippe tiltale

Den russiske musikktjenesten AllOfMP3 vil ikke bli stilt for retten med det første.

Den russiske musikktjenesten AllOfMP3 vil ikke bli stilt for retten med det første.

Russiske anklagere vil ikke stille AllOfMP3 for retten som følge av at tjenesten selger nedlastbar musikk for en billig penge. Dette skriver News.com, som siterer det russiske nyhetsbyrået Tass (på russisk).

I februar ble det kjent at tjenesten var under etterforsking av det russiske politiet, etter press fra IFPI (International Federation of the Phonographic Industry). Politiet anbefalte da den russiske statsadvokaten å tiltale musikkbutikken. Aktoratet skal ha avvist anbefalingen som følge av detaljer i den russiske åndsverkloven.

Det virker klart at blant annet den russiske lovgivningen er dårlig tilpasset de nye, Internett-baserte distribusjonsmodellene, og at den først og fremst er skrevet for å forby distribusjon av åndsverk på fysiske lagringsmedier, slik som CD-er og DVD-er.

En talskvinne for IFPI, Fiona Harley, sier til News.com at organisasjonen ikke har mottatt noen offisiell respons fra anklagerne i Moskva.

    Les også:

- Vi har ikke mottatt noen bekreftelse på noen form for avgjørelse, og vi venter ikke å motta allerede nå. Likevel, hvis det stemmer at anklagerne har grepet fatt i denne saken, er det meget skuffende, med utgangspunkt i den frekke og omfattende krenkelsen som fortsatt finner sted, sier Harley. Hun sier at IFPI vil forfølge saken videre hvis det viser seg at russiske justismyndigheter velger ikke å gjøre noe.

AllIfMP3 hevder å ha rett å distribuere musikk i form av lisenser fra "Russian Multimedia and Internet Society". Men ifølge News.com sier plateselskaper at denne gruppen ikke har myndighet til å bevilge distribusjonsrettigheter til plateselskapenes musikk.

Til toppen