AllofMP3 stengt på nytt

Det omstridte, russiske musikknettstedet AllofMP3.com har blitt stengt av russiske myndigheter. Det skriver Times Online. Nettstedets virksomhet har truet Russlands muligheter for å bli medlem av WTO, etter press fra amerikanske myndigheter.

Nettstedet ble sist forsøkt stengt i fjor høst.

    Les også:

Selskapet bak AllofMP3, MediaServices, har hele tiden hevdet at det er blitt betalt royalties for musikken, men pengene er blitt betalt til russiske organisasjoner som den internasjonale musikkbransjen ikke anerkjenner.

Ifølge Times Online har MediaServices nå opprettet et nytt nettsted som selskapet hevder skal være legalt ifølge russisk lov. Argumentene skal dog være mye av de samme som ble brukt til støtte for AllofMP3.

Også det nye nettstedet, mp3Sparks.com, tilbyr musikk fra kjente og ukjente artister til en billig penge. Musikken leveres i utgangspunktet i MP3-filer kodet med 192 kbit/s, men brukeren kan også velge andre formater, for eksempel OGG, MPC, WMA eller AAC, og andre kvaliteter mot et eventuelt tillegg i prisen.

Prisen på musikken er basert på størrelsen på filene. For eksempel koster sporene på det nyeste albumet til The Traveling Wilburys, Traveling Wilburys 2007, mellom 12 og 17 amerikanske cents per stykk, til sammen 3,75 dollar. Dette er i MP3/192 kbit/s-formatet.

Til toppen