BEDRIFTSTEKNOLOGI

Allsidig hjemmewebklient fra 3Com

3Com varsler en rekke nye hjemmeapparater i produktserien Ergo. Først ute er webklienten Audrey med familieplanlegger og -adressebok i tillegg til e-post og Internett.

18. okt. 2000 - 07:59

Foreløpig er Audrey kun tilgjengelig i USA, der den er priset til i underkant av 500 dollar.

3Com Audrey
3Com Audrey.

Tastene på siden av apparatet lar deg veksle mellom de forskjellige applikasjonene. Den store knotten er en kanalvelger som lar deg veksle mellom tolv forhåndsoppsatte webadresser. Skjermen på åtte tommer er trykkfølsom, og den medfølgende spesialpennen kan også brukes til å skrive eller tegne direkte på skjermen. Dette skal blant annet gjøre det enklere for små barn å more seg med e-post.

Apparatet drives av en Geode-prosessor fra National Semiconductor under en kombinasjon av PalmOS og sanntidsoperativsystemet QNX. I tillegg til spesialpennen og den trykkfølsomme skjermen, kan det styres gjennom et tastatur med infrarød tilkopling. Kommunikasjon skjer gjennom et innebygget V.90-modem, eller gjennom en Ethernet-adapter til en av USB-utgangene. I tillegg til tastaturet, kan infrarød-utgangen brukes til å synkronisere avtale- og adressebok mot opptil to av familiens formodentlig mange Palm.

Innebygget mikrofon og høyttalere gjør det mulig å bruke Audrey til å sende og motta talepost.

Størrelsen på det interne lageret er ikke nærmere spesifisert, utover at det i tillegg til avtaler og adresser også tar sikkert vare på følsomme opplysninger knyttet til kredittkort og bankkonto, slik at apparatet kan brukes til webshopping.

3Com har varslet økende innsats for å realisere sin visjon om "det digitale hjemmet".

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.