Aloha, Larry

Oracle-sjefen kjøper øy på Hawaii.

IT-milliardæren Larry Ellison kjøper øy på Hawaii.
IT-milliardæren Larry Ellison kjøper øy på Hawaii. (Bilde: Nate Grigg CC og (innfelt) David Paul Morris/All Over Press)

Oracle-sjefen kjøper øy på Hawaii.

Som verdens sjette rikeste bader han allerede i et hav av penger. Nå kan Oracle-gründeren også surfe bølgene utenfor sin egen stillehavsøy.

Surf's up

Larry Ellison (67) har nemlig gjort drømmen til virkelighet og kjøpt Lanai. Det er den sjette største av de åtte hovedøyene på Hawaii.

Hva eksentrikeren måtte betale for denne fornøyelsen er ikke kjent, men prisantydningen skal ha ligget på mellom 500 og 600 millioner dollar.

Budkrig med Bill?

Ifølge rykter tidligere i uken skal også Bill Gates ha vært interessert i å sikre seg drømmeøya. Det er også her Microsoft-gründeren giftet seg med sin Melinda i 1994.

Det er myndighetene på Hawaii som kunngjør at Ellison har sikret seg 98 prosent av det som på folkemunne kalles ananasøya (Pineapple Island), og som er hjem for om lag 3.200 innbyggere og en rekke luksusvillaer.

Aloha

Hawaiis guvernør ønsker Larry velkommen til øyriket i en egen pressemelding.

- Det er min forståelse at Ellison har hatt en langvarig interesse for Lanai. Hans lidenskap for naturen, og særlig havet er velkjent, ikke minst gjennom hans deltakelse i seilekonkurransen America's Cup, sier delstatsguvernør Neil Abercrombie.

    Les også:

Til toppen