Alpha raskest på NT

Den nye 500 Mhz prosessoren til Digital er så rask at den utkonkurrerer Pentium Pro-baserte systemer selv på 32 bits applikasjoner.

Den nye 500 Mhz prosessoren til Digital er så rask at den utkonkurrerer Pentium Pro-baserte systemer selv på 32 bits applikasjoner.

Digital har inngått en intensjonsavtale med Mitsubishi, Samsung og VLSI Technologies om å utvikle hovedkort til den nye 500 Mhz Alfa-prosesoren for at Digital skal bli en konkurrent på det tyngre PC markedet, hevdes det i siste utgaven av Computerworld. Prosessoren skal dessuten kunne bruke kompileringsprogrammet FX32 som gjør det mulig å kjøre 32 bits programmer på systemet.

- Selv 433 mhz prosessoren til Alpha er konkurransedyktig med eksisterende Pentium Pro-systemer, sier Per Gullfeldt, teknisk supportsjef i Digital Equipment AB, til digi:data. Han spår dessuten at den nye prosessoren etterhvert vil bli en seriøs konkurrent også på markedet for lettere PC-systemer.

- Foreløpig er prosessorene ganske dyre. Et system basert på 433 Mhz prosessoren koster omkring 50.000 svenske kroner, men jeg utelukker ikke at en nedadgående pristrend etterhvert vil gjøre Alpha-systemer aktuelle for tradisjonelle PC-brukere, sier Gullfeldt.

- Tilbakemeldinger vi har fått av våre kunder som benytter 433 Mhz Alpha-prosessorer med Windows NT, påstår at systemet er 4 til 5 ganger raskerere enn Pentium Pro-systemer. Dette gjelder riktignok for applikasjoner som er konfigurert for Alpha-prosessoren, avslutter Gullfeldt

Til toppen