BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alpha til halv pris

I håp om å få opp volumet på Alpha prosessoren, kutter Digital prisene på Alpha-prosessorene med inntil 50 prosent. Priskuttet er et forsøk på å erobre større markedsandeler på Windows NT-markedet.

Eirik Flaa
16. des. 1996 - 12:41

Digitals 64-bit Alpha prosessorer tar nå første skrittet mot å bli en seriøs konkurrent til Pentium Pro-baserte systemer. I følge markedsjefen for PC hos Digital i Norge, Stig Heggertveit, er det eneste som gjenstår: å overbevise kundene om at det finnes et langt raskere og bedre alternativ enn Intel-baserte løsninger.

- Det er først og fremst på markedsiden at utfordringene gjenstår. Når NT-programvare kan kjøres så formidabelt mye raskere på en Alpha maskin, finnes det ingen logiske argumenter for å velge en annen løsning dersom man ønsker en rask maskin, sier Heggertveit, men legger til at satsingen på Alpha ikke vil ha konsekvenser for Digitals Intelbaserte PC-løsninger.

- Vi har et nært samarbeid med Intel på PCer, og jeg tror det er i Digitals og Intels interesse at dette samarbeidet opprettholdes, avslutter Heggertveit.

Følgende oversikt over prisreduksjonene ble tidligere idag publisert i det svenske magasinet Mikrodatorn

Prosessor Tidligere pris (USD) Ny pris (USD) Nedgang (%)
Alpha 21164-300MHz 695 395 43
Alpha 21164-366MHz 950 495 48
Alpha 21164-433MHz 1492 750 50
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.