BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alt du trenger til PC-en er gratis

Alt du trenger til din PC kan du skaffe deg gratis. digi.no har samlet det du trenger av programvare i en ferdig liste over de beste alternativene:

15. feb. 2002 - 12:21
digi.no



Kontorprogram Sun Staroffice fås med danske menyer og norsk stavekontroll. Et annet nyttig gratis-program er digitalt-versjonen av de gule Post It-klistrelappene
Prøv også Currency Converter som lar deg regne mellom alltid oppdaterte valutakurser.Simplecopier gir deg en et-klikk-kopimaskin hvis du har skanner og skriver.
Internett Vil du ikke ha Internet Explorer, anbefaler vi den raske og kompakte nettleseren Opera. . Når du skal surfe, bør du etter hvert også skaffe deg en del forskjellige plugins som Flash og Winzip for å pakke ut filer du laster ned. For å se på video og høre på musikk på Internett, bør du skaffe deg Realplayer som dessverre er litt ivrig under installasjonen.

Har du en bredbåndslinje, må du skaffe deg en brannvegg. Her er tre alternativer.1st Page deler ut et avansert program for å lage nettsider.
Almanakk Task Plus er en av mange gode og gratis digitale almanakker som du finner på nettet.
MP3/musikk Winamp er det vanligste avspillingsprogrammet for MP3-filer. Napster lagt ned, men Audiogalaxy er for tiden et av de bedre alternativene.
Epost Microsoft Outlook Express følger med i Windows, men Eudora gir mer.
Kommunikasjon Getright lar deg ta opp tråden hvis nedlastninger blir avbrutt. Flashget deler opp store filer i flere parallelle nedlastninger og setter dem sammen igjen.
Antivirus Alwil er en helt gratis antivirus-program fra Tjekkia. Det finnes også en rekke gratis online-skannere. Her kan du lese om alternativene: Hvilken virus-scanner er best?. Vcatch er en gratis epost-skanner.
Vedlikehold Windows Explorer er grei nok, men når du skal rydde opp er AB Comander, Flash Renamer og 2xExplorer nyttige verktøy.Systemsafe tar backup av de 200 viktigste Windows-filene. SingleClick Optimizer justerer og rydder opp på maskinen din. Sandra er et annet alternativ. Men vær forsiktig - feil bruk kan rote til mye!

Alle bør ta backup. Shawman Backup er et godt alternativ. Har du ved en feil slettet filer, kan Drive Rescue redde deg.
Skal du dele opp harddisken din eller flytte på partisjoner, sletter Windows-verktøyet Fdisk all informasjon. Bruk heller Partition Resizer i stedet.

Søke Copernic lar deg søke på alle de største søkemotorene samtidig. Et norsk alternativ er Metablaster. En annen godbit er Wilbur som lar deg søke lynkvikt på harddisken din.
Grafikk IrfanView er et avansert bildebehandlingsprogram som gir deg det meste Adobe Photoshop tilbyr. Ellers kan vi anbefale DC Enhancer - et program som justerer og retter opp bilder helt automatisk. Pixia er et helt gratis og meget funksjonsrikt male og redigeringsprogram.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra