«Alt» er hemmelig i Norges iPhone-lansering

Netcom får selge iPhone i Norge, men det er usikkert om det er en eksklusiv avtale.

«Alt» er hemmelig i Norges iPhone-lansering

Netcom får selge iPhone i Norge, men det er usikkert om det er en eksklusiv avtale.

Apple er beryktet for sitt hemmeligskremmeri i forbindelse med lanseringer, og det gjøres ingen unntak når iPhone nå kommer til Norge.

Foreløpig er det få som vet noe, og de som vet noe har fått munnkurv.

Her er det eneste som er opplyst i pressemeldingen fra TeliaSonera:

TeliaSonera ska sälja iPhone i Norden och Baltikum

TeliaSonera har skrivit avtal med Apple om att introducera iPhone i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Litauen, Lettland och Estland senare i år.

Når digi.no forsøker å snakke med Netcoms informasjonsdirektør Øyvind Vederhus, blir vi bare henvist til pressemeldingen. Når vi påpeker at der står det «ingenting», og spør om han ihvertfall kan si om avtalen er eksklusiv eller ikke, får vi dette svaret på SMS:

Kan dessverre ikke si noe mer enn "ingenting" :-)

Hos konkurrenten Telenor vet de heller ingenting om avtalen.

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor Norden påpeker at det er slik det har pleid å være når Apple har gått inn i nye markeder. Han legger ikke skjul på at de gjerne skulle ha levert iPhone de også.

- Vi får se om dette er en ikke-eksklusiv avtale, eller om det er en eksklusiv avtale. Det vet ikke vi nå, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor Norden, til digi.no.

Telenor har i dag mer enn 5.000 kunder som bruker en iPhone i deres mobilnett, men de har kjøpt mobilen i utlandet og så fått den låst opp.

Lessum forteller at Apple stort sett står for en prosent av mobilsalget i de landene de har lansert iPhone. Selv om Telenor gjerne vil selge iPhone de også, er Lessum nøye med å påpeke at iPhone ikke er så dominerende i markedet som man kanskje kan sitte igjen med inntrykk av.

- Veldig mange av de som vil ha en iPhone, har allerede en iPhone, sier Lessum til digi.no.

I utgangspunktet satset Apple på en modell med å gi eksklusiv tilgang til en mobiloperatør i hvert land, men den har de allerede delvis gått bort fra, blant annet i Italia. Hva som blir resultatet i Norge står fortsatt åpent.

    Les også:

Til toppen