BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alt klart for Picienne

British Telecom (BT) og Telenor møter Deutsche Telekom som sterkeste rival om den tredje italienske mobiltelefonlisensen, som etter all sannsynlighet blir lyst ut i midten av juli

Frode Eriksen
2. juli 1997 - 16:07

Sammen med italienske partnere vil BT og Telenor søke mobillisensen via konsortiet Picienne. Konsortiet er betydelig styrket de siste dagene ved at det statlige gass- og oljeselskapet ENI, nå også er med blant de italienske partnerne, sammen med TV-magnat og tidligere statsminister Silvio Berlusconis selskap Mediaset S.p.A. og Banca Nazionale del Lavoro S.p.A..

Deutsche Telekom vil søke sammen med strømprodusenten Ente Nazionale per l'Energia Elletrica S.p.A.

De italienske myndighetene har nå endret lovverket slik at en tredje operatør får anledning til å opererer på det italienske markedet.

- Vi har fått signaler om at utlysningen av lisensen skjer i midten av måneden, sier prosjektleder i Telenor Invest, Per Simonsen, til digi.

Han sier at de samme signalene fra italienske myndigheter tyder på at selve tildelingen av lisensen vil skje fra slutten av november til midten av desember i år.

Telenor har vært en del av Picienne-konsortiet siden før jul og skal sammen med BT være konsortiets internasjonale partnere, med tilsammen 45 prosent av aksjene. Fordelingen mellom BT og Telenor er ennå uklar, men det vil ikke komme med flere partnere. Tidligere i år trakk det amerikanske selskapet GTE seg fra konsortiet, fordi de mente byråkratiet trakk utlysingen i langdrag og at inntjeningsmulighetene ble tilsvarende dårligere.

Det italienske markedet for mobiltelefoni er i dag et duopol, med statsselskapet Telecom Italia Mobile (TIM) og det Olivetti-kontrollerte Omnitel-konsortiet med hver sin GSM-900 lisens.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.