BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alt om gigantfusjonen

digi har fulgt utviklingen i fusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett med lupe. Her finner du en oversikt over alt vi har skrevet om saken, og nye saker vil bli lenket herfra fortløpende. De nyeste artiklene ligger øverst.

Sigvald Sveinbjørnsson
12. nov. 1996 - 12:30

Ingen kundeflukt - foreløpig
(12.11.96 10:00) Innholdsleverandørene hos Schibsted Nett og Telenor Online har ikke rukket å summe seg helt etter fredagens gigantfusjon mellom de to webhotellene og aksessleverandørene. digi:media har snakket med VG, Dagbladet, Aftenposten, TDN og Det Nye om hvordan fusjonen vil påvirke dem.

Jubileum ble gravøl
(11.11.96 14:00) Telenor Online inviterte i går til femårs-jubileum på Børsen Internett Kafé i Oslo. Feiringen ble selvfølgelig preget av fredagens emisjon med Schibsted Nett. I lys av dette, ble arrangementet mer likt et gravøl enn en bursdagsfest.

Teleforum skeptiske til fusjonen
(11.11.96 10:49) Teleforum går i en pressemelding ut med en skeptisk holdning til fusjonen mellom Schibsted nett og Telenor Online.

http://www.sol.no/kanal1/digitele/pl11447074.htm>Nordisk web-konge over natten
(08.11.96 18:30) Han har hatt det ganske hektisk den siste tiden og roligere blir det vel neppe de kommende dagene. Svenske Carl Klingberg er nemlig VD for Scandinavia Online AB - og fikk i løpet av fredagen mer å tenke på som følge av Samarbeidet mellom Telenor Online og Schibsted Nett.

Frydenberg: - Som ventet
(08.11.96 14:17) - Utviklingen er fornuftig. Telenor Online tar konsekvensen av at de ikke leverer bra nok innhold, og allierer seg med en god innholdsleverandør. Dette sier tidligere styreformann i Schibsted Nett, Kåre Frydenberg i en kommentar til dagens utvikling i den norske Internett-bransjen.

http://www.sol.no/kanal1/digimedia/ro11280883.htm>Ingen dommedagsstemning i Origo
(08.11.96 12:30) "Avventende." "Stort". "Overrasket." "Oj!" Dette var noen av reaksjonene da digi:media tok en runde i Origos redaksjonslokale. Vi loddet stemningen etter dagens sjokkmelding om gigantfusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett.

Glimrende butikk for Schibsted
(08.11.96 12:10) Etter drøyt et års intens konkurranse og tråkking i hverandres tradisjonelle virkeområder, innebærer samarbeidet mellom Nordens største internett-aktører at Telenor trekker seg ut av innholdsmarkedet og Schibsted trekker seg ut av telekommunikasjon. Det er "back to basics" på bred front. Alt tyder på at det er Schibsted som har gjort den beste avtalen.

http://www.sol.no/kanal1/digimedia/ro11277913.htm>Origo: - Avventende positiv
(08.11.96 12:00) Pål Nedregotten, vaktsjef i Telenor Origo, er avventende positiv til sammenslåingen av Telenor Online og Schibsted Nett. Origos plass i den nye nettkabalen er ikke avgjort, og fram til første januar vil Origo jobbe beinhardt for å gjøre produktene sine best mulig.

Konkurransetilsynet utelukker ikke å gripe inn
(08.11.96 11:35) Dersom fusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett blir en realitet, vil selskapet få en markedsandel på 80 %. Dette er svært høyt, og konkurransetilsynet vil vurdere å ta opp saken.

Unge Høyre: Bekymret for sammenslåing
(08.11.96) Unge Høyres leder Bjørn Skaar er bekymret etter sammenslåingen mellom Telenor og Schibsteds internett-tjenester, fremgår det av denne pressemeldingen.

Netscape vil tape markedsandeler
(08.11.96 11:30) Mens Telenor Online har satser på Microsofts Explorer som nettleser til sine nye kunder har Schibsted Nett også tilbudt sine kunder Netscape. - Salgskonsulent hos Netcapes norske representant Nocom, Morten Vestre, sier til digi:tele at dette kan ha betydning for Netscapes markedsandeler.

Schibsted-aksjer rett til værs
(08.11.96 11:00) I løpet av morgentimene gikk Schibsted-aksjen opp med mer enn 4%. Dette er en kombinasjon av en rekke gladmeldinger i dag, inkludert sammenslåingen av aksesstjenester med Telenor.

- Gir åpning for andre aktører
(08.11.96 11:00) Pål Normann Johansen, markedsdirektør i Telenor Online, mener gigantfusjonen mellom Telenor Online og Schibsted Nett vil gjøre det lettere for de andre aktørene i markedet å komme til. - En fusjon av denne typen vil alltid gi åpning for en ny nummer-2-aktør, sier han. Normann Johansen mener altså ikke at en kundeportefølje på 80 prosent av markedet vil kvele konkurransen.

EUnet: Positivt
(08.11.96 10:54) EUnets administrerende direktør Per Brose, sier til digi:tele at det nye samarbeidet mellom Telenor og Schibsted Nett er positivt for EUnet.

Vendepunkt i norsk internett-historie
(08.11.96 10:30) Det norske internett-markedet er vesensforskjellig fra våre naboland, og også fra de fleste andre nasjonale internettmarkeder. Den intense konkurransen mellom Schibsted og Telenor, hvor de to gigantene uhemmet har tråkket i hverandres tradisjonelle bed, har gjort at markedet er dominert av sterke "gateway"-er.

Gigantfusjon på Internett
(08.11.96 09:15) Schibsted og Telenor har besluttet å slå sammen sine innholdssatsninger i et felleseiet datterselskap Scandinavia Online AS. Samtidig legger Schibsted ned aksess-satsningen sin. Telenor Online overtar internett-kundene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.