FORBRUKERTEKNOLOGI

Alt som skjer nå, direkte i søkemotoren

Bing og Google inngår samarbeid med Twitter.

22. okt. 2009 - 08:50

Milliarder av korte meldinger på opptil 140 tegn kan endelig vise seg å bli en gullgruve for mikrobloggtjenesten Twitter.

Google og Microsofts Bing inngår begge samarbeid med tjenesten. Avtalene ble kunngjort med få timers mellomrom onsdag kveld.

Søkemotorene får dermed tilgang til nettets kanskje viktigste kilde til sanntidsdata. Twitters 55 millioner månedlige brukere deler i all hovedsak meldinger helt åpent.

Det er disse meldingene som nå vil begynne å dukke opp i søkeresultater.

- Det dreier seg ikke bare om tanker og følelser som deles. Dette er også en interessant datakilde for hva som foregår akkurat nå, innen ulike tema, skriver Google i sin kunngjøring av avtalen.

Microsoft er allerede i gang med å drikke fra Twitters brønn.

Bing gjør dette gjennom en beta-versjon på www.bing.com/twitter. (For å se denne må du først velge USA som land i toppmenyen).

Sanntidsdata fra Facebook er også på vei til Bing, men blir først integrert i Microsofts søkemotor på et senere tidspunkt. Det kunngjorde programvaregiganten på Web 2.0-konferansen i California i går, ifølge TechWorld.

Google har ennå ikke kommet i gang, men opplyser i et blogginnlegg at de ser frem til å inkludere data fra Twitter de kommende månedene.

Frem til nå har Twitter hatt lite eller ingen inntjening å snakke om. Alle forsøk på oppkjøp har vært blankt avvist, i likhet med alle tilbud om å selge inn reklame på nettstedet.

Twitter har det siste året hentet inn flere hundre millioner av dollar fra investorer. Kapital-innsprøytningene har til sammen verdsatt tjenesten til én milliard dollar.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.