AltaVista-eier er verdensmester i tap

CMGI, kanskje verdens mest berømte inkubatorselskap, tapte siste kvartal ufattelige 23 milliarder norske kroner. Merkantildata blekner i sammenligning.

CMGI, kanskje verdens mest berømte inkubatorselskap, tapte siste kvartal ufattelige 23 milliarder norske kroner. Merkantildata blekner i sammenligning.

Det var ikke mye lystig lesning da CMGI la fram tall for andre fiskalkvartal. Hovedårsaken til nedskrivningen skyldes enorme goodwill-poster i balansen som måtte nedskrives. 18 milliarder av tapet skyldes nedskrivningene.
Tapet tilsvarer 7.86 dollar per aksje. Dette står i sterk kontrast til aksjekursen som sluttet på 3,3 dollar i går. Nedskrivningene var altså større enn verdien av selskapet.... Markedsverdien på selskapet er nå omtrent ni milliarder kroner, men var på det meste verdsatt til 450 milliarder kroner for ett år siden.


I en pressemelding skriver selskapet at de fortsatt leter etter muligheter til å kutte kostnadene. "Burn-raten" er fortsatt stor, men i løpet av første halvår skal denne reduseres fra 1,6 milliarder kroner i fjor til "bare" 700 millioner i år. Totalt har selskapet 8,5 milliarder kroner i kontanter, som er nok til å drifte selskapet i minst 27 måneder, heter det i pressemeldingen.

Resultatene står i sterk kontrast til hva sjefen David Wetherell sa i et intervju til internettavisen Wired News i juni 1999. Der hevdet han at webben var risikofri. Motivasjonen bak dette var at webben hadde vokst med fem prosent per måned de siste fem årene, og at han ikke så noen tegn til at tilveksten avtok. Han avsluttet med at de som ikke kunne leve godt i en industri med en slik vekst, burde i stedet vurdere å satse på en jobb som appelsinplukker, ifølge Svenska Aftenbladet.

Til toppen