Altavista og Kvasir gir Evreka

Den nye "supersøketjenesten" Evreka vil bestå av søkemotoren AltaVista og nettkatalogen Kvasir uten at Kvasir blir lagt ned. Planen er å få 75 prosent av alle nordiske nettsteder oppført i tjenesten.

Den nye "supersøketjenesten" Evreka vil bestå av søkemotoren AltaVista og nettkatalogen Kvasir uten at Kvasir blir lagt ned. Planen er å få 75 prosent av alle nordiske nettsteder oppført i tjenesten.

Evreka vil bli det samlende punkt for de to søketjenestene Kvasir og AltaVista samt en søkemotor over dagsaktuelle nyheter. Den lanseres 1. oktober på adressen evreka.com (se under relaterte nettsteder i høyre marg).

Kvasir kommer dermed fremdeles til å bestå på selvstendig basis.

Scandinavia Online (SOL) har da også store planer for den nye paraplytjenesten på nordisk basis: Målsetningen for Evreka er å få tre fjerdedeler av alle nordiske nettsider oppført i sine kataloger.

SOL, som eier Kvasir, har nå også skaffet seg rettighetene til AltaVista i Skandinavia (se relatert sak i høyre marg). Før var det Telia som sto bak den skandinaviske satsingen til AltaVista, men dette ble overført til SOL tidligere i år da Telia involverte seg på eiersiden i selskapet.

Det har i kveld ikke vært mulig for digi.no å få noen kommentar fra SOL om når dette nye trekket eventuelt utvides til å gjelde den norske tjenesten.

- Det blir en pakke med flere ulike løsninger som skaper en bredere søketjeneste, sier forretningsansvarlig Dan Winblad i AltaVista i SOL Sverige til svenske Internetworld.

På den nye tjenesten vil blant annet nyheter bli spesialindeksert, og ifølge Winblad har store medier som Svenska Dagbladet og Aftonbladet knyttet seg til tjenesten.

- De fleste søketjenester skummer nettets ytre, men takket være et mer begrenset område vil vår nordiske katalog gå dypere, uttalte Winblad i intervjuet med Internetworld.

Sammenslåingen av Kvasir og AltaVista har allerede funnet sted på de danske tjenestene og SOL pluss Compaq (som etter fusjonene med Digital nå styrer AltaVista) fjerner ógså den svenske altavista.se i og med denne sammenslåingen.

Til toppen