RESULTATERFINANS

AltaVista på børs

Compaq planlegger å børsnotere den populære søkemotoren AltaVista til høsten. Først skal den igjennom en større oppussing og utbygging.

22. feb. 1999 - 11:21

AltaVista skal børsnoteres til høsten, noe som kan innbringe Compaq en pen slant. Riktignok mener mange at aksjekursen til Internett-selskapene står foran et krakk, men foreløpig vil salg av AltaVista kunne innbringe flere titalls milliarder kroner.

I januar ble konkurrenten Excite solgt for 50 milliarder kroner mens Lycos er verdsatt til nesten 30 milliarder kroner, trass et tungt prisfall på grunn av problemer i salgsforhandlingene med USA Networks.

Før AltaVista børsnoteres, skal Compaq bygge ut søkemotoren vesentlig, sier Compaq-sjef Echard Pfeiffer til den franske avisen La Tribune.

AltaVista har i dag en mindre fokusert portal-del (Yahoo-liknende Internett-katalog). Compaq vil trolig utvide den og åpne for avtaler for handel direkte gjennom AltaVista.

Peiffer mener at oppussingen skal ta mindre enn seks måneder. I forrige uke kjøpte Compaq Zip2 for 1,7 milliarder kroner for å legge inn tjenesten i AltaVista.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.