BEDRIFTSTEKNOLOGI

AltaVista-pirater ble hacket

Greetings to: Preacher, Alakhai, [P], Otto, Surveyor, Lillen, 0an, Snipe, Krille, CJ, stod det på forsiden av www.altavista.com klokken 13:20 i dag.

Morten Øverbye
1. sep. 1997 - 15:27

Noen har brukt den populære nettsiden www.altavista.com som oppslagstavle for vennegjengen. Klokken 13:20 i dag kunne en lese følgende melding på siden: "Greetings to: Preacher, Alakhai, [P],Otto, Surveyor,Lillen, 0an, Snipe, Krille, CJ".

Adressen er blant de mest omtalte på Internett. Siden tilhører ikke søkemaskinen AltaVista, slik mange tror, men et selskap som kaller seg AltaVista Technology. Selskapet registrerte domenenavnet i 1995 og har flere ganger vært i strid med Digital Equipment Corporation, som drifter søkemaskinen AltaVista. Striden har heller ikke blitt dempet av at www.altavista.com har inneholdt pekere og et søkevindu til den virkelige søkemaskinen, men de siste månedene har det vært stille rundt navnestriden.

Det spørs imidlertid om det ikke blåser opp til storm igjen etter dagens hacking, der meldingen til Otto og de andre var skrevet over siden i store fonter og med en uryddig layout. I søkevinduet lenger nede på siden har hackerne lagt inn søketeksten "What is security?".

Mange nettbrukere vil etter å ha besøkt siden sitte igjen med inntrykket av at Digital Equipment har dårlig sikkerhet på sine servere. Det virkelige AltaVista, finner du imidlertid på http://altavista.digital.com.

Ettersom hackeren også har lagt inn teksten "Telia suger" er det trolig en svensk hacker som står bak serverinnbruddet. Svenske hackere har flere ganger tidligere gjort lignende hacking på kjente nettsteder i Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.