JUSS OG SAMFUNN

AltaVista sparker 25 prosent av staben

Problemene har stått i kø for AltaVista, en av verdens mest besøkte Internet-tjenester. Nå må selskapet sparke en fjerdedel av de ansatte, 200 personer, for å kutte kostnader.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. jan. 2001 - 07:45

Store oppsigelser har blitt dagligdagse i den nye økonomiens lokomotiver, spesielt i USA. AltaVista har helt siden sensommeren i fjor sagt opp folk i hopetall, og torsdag kom meldingen om at ytterligere 200 personer må forlate arbeidet sitt hos Internett-selskapet.

Dette er en fjerdedel av arbeidstagerne, skriver Wired News.

- AltaVista har ikke vært immun mot nedgangen i annonsemarkedet, sier Peter Mills, talsmann for selskapet, til Wired.

AltaVistas største eier er moren til alle inkubatorer, CMGI(CMGI), som har fått hard medfart på børsen de siste månedene. Planen har hele tiden vært å børsnotere portalselskapet, men etter flere forsøk- og like mange tilbaketrekninger av søknaden, er dette ikke lenger aktuelt.

I september i fjor sa selskapet opp en fjerdedel av sine ansatte, som var en fortsettelse på en "sparkerunde" som hadde vart fra sen vårtid.


Sidene til AltaVista hadde 19 millioner unike brukere i desember, og ble regnet som den 11. mest besøkte siden i verden, ifølge Media Metrix. Men profitt på alle de besøkende har selskapet enda ikke greid å skape.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.