AltaVista trolig til salgs

Fast-konkurrenten Altavista er trolig til salgs fordi eieren CMGI står igjen med tom kasse etter .com-bølgen.

Fast-konkurrenten Altavista er trolig til salgs fordi eieren CMGI står igjen med tom kasse etter .com-bølgen.

Det Boston-baserte investeringsselskapet CMGI var en av de tyngre drivkreftene bak .com-bølgen, men nå er det slutt. Selskapets aksjekurs har stupt 98 prosent siden januar 2000 da kursen stod i 165 dollar.

Nå er kassen tom, og ryktene sier at selskapet vurderer å selge sin kronjuvel, søkeselskapet AltaVista Company, skriver The Industry Standard. Men spørsmålet er hva de kan få, for selv om Altavista er svært kjent sliter selskapet tungt og har aldri gått med overskudd.

Når annonseinntektene nå faller, har selskapet skjøvet sitt løfte om å gå i null frem til minst 2003. Problemet for CMGI er at mange interesserte kjøpere bare kan tilby aksjer, men selskapet trenger kontanter.


Det er ikke første gang AltaVista selges - selskapet ble startet av Digital for å demonstrere deres servere. Digital ble så solgt til Compaq som prøvde å børsnotere selskapet, men droppet dette og solgte søkeselskapet til CMGI for 2,3 milliarder dollar - 18,6 milliarder kroner. Det får CMGI neppe igjen.

Investeringsselskapet kvittet seg nylig med 25 prosent av staben og har fortalt at de ønsker å slanke sin investeringsportelfølje fra 12 til 5 selskaper. I første kvartal tapte selskapet 185 millioner dollar, men har 900 millioner dollar i reserver.

Til toppen