Alternativ virusbekjempelse fra India

Et indisk programvareselskap går helt nye veier i bekjempelsen av virus og annen ondsinnet kode.

Et indisk programvareselskap går helt nye veier i bekjempelsen av virus og annen ondsinnet kode.

Indiske Sanra Software har ifølge EE Times utviklet det selskapet hevder er et gjennombrudd i antivirusteknologien. Løsningen tar utgangspunkt i selve hensikten med ondsinnet kode, og skal kunne beskytte en PC mot både virus, trojanere, ormer, spionvare, tastaturavlyttere og hackere.

- Vår banebrytende teknologi tar en øyeblikksbilde av PC-er i full detalj når de er frie for ondsinnet programvare og overvåker deretter kontinuerlig systemet og filendringer, sier N.S. Baskar, daglig leder for Sanra Software, til EE Times.

Løsningen, som kalles Rudra, vil studere alle nye filer, konfigurasjonsendringer, endringer filer for systemkontroll og endringer i kritiske applikasjonsfiler for å se etter potensielle trusler. Enhver endring i systemtilstanden som utgjør en potensiell trussel, skal umiddelbart bli tatt hånd om.

Ifølge EE Times inneholder programvare algoritmer som i utgangspunktet skanner harddisken hver tredje minutt. Den fjerner ikke bare potensielle trusler, kan også gjenopprette systemet i dets originale tilstand.

Sanra Software mener at selskapets teknologi er mer effektiv enn eksisterende løsninger, som tar i bruk signaturbaserte eller heuristiske metoder.

De signaturbaserte metodene trenger stadig oppdateringer etter hvert som nye virus og ormer kommer til. De heuristiske metodene baseres på mistenkelig oppførsel. Men ifølge Baskar skiller de ikke mellom legitime og mistenkelige handlinger og fører dermed til falske alarmer.

Sanjay Bhardwaj, administrerende direktør i Sanra Software, sier i en pressemelding at produktet ikke avhenger av konstante oppdateringer, og at det ikke vil føre til redusert systemytelse, selv mens deteksjonen av ondsinnet programvare er i gang.

Kommersiell lansering planlegges i den andre uken av januar 2006.

Til toppen