Altibox åpner for IPv6

Men alle får det ikke - ennå.

Altibox åpner for IPv6
Internet Society håper at IPv6 kan nå halvparten av nettbrukerene i verden allerede om seks år. Nå har Altibox åpnet opp for 70.000 kunder. Neste år håper de at hele kundebasen kan migreres over. Bilde:

Altibox melder at de nå vil gi sine 70.000 som har ZyXEL-hjemmesentral muligheten til å ta u bruk internettprotokollen IPv6 om de skulle ønske det. Etter å ha kjørt et testprosjekt med 2000 kunder har de nå bestemt seg for en permanent utrulling til en større kundegruppe.

– I første omgang ønsker vi å samle nok erfaringer til å kunne slå på IPv6 permanent innen nyttår for samtlige 70.000 kunder med ZyXEL-hjemmesentral. Derfor tilbyr vi kundene med den typen hjemmesentral muligheten til å skru på IPv6 allerede nå, sier sjefsarkitekt Ragnar Anfinsen i Altibox i en pressemelding.

– Et fåtall andre norske internettleverandører har allerede slått på IPv6 for noen av sine kunder. Vi i Altibox er glade for at vi endelig tar viktige steg i den samme retningen. Det store målet er at alle våre over 300.000 kunder har fått IPv6 innen utgangen av 2014 uten å ha merket noe til overgangen, sier Anfinsen.

Fiberaktøren har lagt ut en lenke på sine nettsider, med oppskrift på hvordan kundene med ZyXEL-hjemmesentral kan gå over til IPv6.

Selv om protokollen er 20 år gammel er det først de siste årene bruken av protokollen har bredd om seg.

Det er fortsatt en svært liten andel av Internett-brukerne som har tilgang til og benytter IPv6. I juni i fjor var andelen 0,64 prosent. Samme måned i år kunne Internet Society fortelle at andelen har mer enn doblet seg, til 1,35 prosent.

– Dette er det tredje året på rad at IPv6-bruken på Internett globalt har doblet seg. Dersom den nåværende trenden fortsetter, vil mer enn halvparten av Internett-brukerne i verden være IPv6-tilkoblet om mindre enn seks år, uttalte Leslie Daigle, Internett-teknologisjef i Internet Society, den gangen.

I pressemeldingen fra Altibox skriver de videre at de også tilbyr IPv6 til bedrifter.

    Les også: