AVTALER & KONTRAKTER

Altibox i banebrytende samarbeid

Legger opp til gigabitlinjer som allemannseie, sammen med Atea og Cisco.

10. sep. 2010 - 13:31

De norske selskapene Atea og Altibox melder at de har etablert et felles fond med Cisco på 10 millioner kroner for å støtte opp om felles utvikling av nye produkter og tjenester.

Etableringen innebærer et samarbeid mellom de norske utviklingsmiljøene og Ciscos miljø i San Jose i delstaten California for å utvikle det de betegner som «framtidens internett levert over fiberkabel».

– Vi skal utvikle teknologi som gjør gigabit internettlinjer til allemannseie for fiberkunder, sier Eirik Gundegjerde, administrerende direktør i Altibox.

Andre emner for samarbeidet er teknologi og nettverk for intelligente hjem, overføring av video og rask utrulling av nye tjenester.

Atea har levert utstyr og tjenester til Altibox siden Altibox ble etablert i 2002. De to inngikk nylig en avtale verdsatt til 130 millioner kroner over to år, der Atea skal levere kommunikasjonsutstyr, servere og konsulenttjenester til Altibox og deres partnere. Ateas leverandør i denne avtalen er Cisco. I tillegg har Atea en avtale om å levere logistikktjenester til Altibox og deres partnere, rundt utrulling av bredbånds- og alarmprodukter til fiberkunder. Denne avtalen er anslått til 1,4 milliarder dollar.

Cisco sier de betrakter Altibox som verdensledende.

– Vi har valgt å samarbeide med Altibox fordi de er verdensledende på å utnytte mulighetene som ligger i IP-teknologien gjennom en robust fiberinfrastruktur, sier Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge. – Altibox bygger et bredbåndsnett allerede i dag som tilbyr rå kraft i hjemmet. Dette gir store utviklingsmuligheter som kan gi forretningsmessige muligheter i et globalt perspektiv.

Altibox leverer i dag digital tv, internett og telefoni over fiber, samt alarm.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.