TELEKOM

Altibox lanserer mobilt bredbånd

Men særlig billig er det ikke.

1. juni 2011 - 10:09

De større leverandørene av fastbredbånd som ikke har eget mobilnett tar nå sine første skritt ut i markedet for trådløst mobilt bredbånd.

Get lanserte sitt tilbud i forrige måned, og nå vil ikke landets ledende fiberleverandør Altibox være noe dårligere.

Fra og med i dag tilbyr også Altibox USB-dongler til PC med mobilt bredbånd. Det skjer gjennom en avtale om distribusjon i mobilnettet til Network Norway. Inntil videre innebærer det at aksessen i stor grad kjøres over Telenors infrastruktur. 3G-dekningen vil med andre ord være minst like god som den Telenor selv tilbyr.

Akkurat som Get oppgir Altibox behovet om å være en komplett tjenesteleverandør som årsaken til at de velger å tilby også trådløsaksess, og tjenesten selges både til eksisterende og nye kunder.

- Mobilt bredbånd skal gjøre tjenestene våre tilgjengelig overalt og uavhengig av om kunden bruker smarttelefon, tv-skjerm, lesebrett eller datamaskin, heter det i en pressemelding fra Altibox.

Altibox åpner med to ulike abonnement. Det rimeligste koster 99 kroner måneden, men inkluderer bare 500 megabyte i datatrafikk. Bruk utover kvoten medfører at hastigheten strupes kraftig, med mindre du kjøper større kvote for 1,25 kroner megabyten.

Det er verdt å merke seg at tilbudet er relativt identisk med Telenors lavterskel-abonnement, mens Netcom byr på dobbelt så stor kvote til samme pris.

Det andre abonnementet Altibox leverer heter "fri bruk", men forvirrende nok har også denne en kvote. For 299 kroner i måneden kan du imidlertid surfe "fritt", det vil si inntil du har brukt opp datakvoten på 5 gigabyte.

Heller ikke dette fremstår som noe direkte røverkjøp sammenlignet med de andre aktørene i markedet. Både Netcom og Telenor har abonnement i samme klasse med gunstigere betingelser.

Altibox oppgir at de nå leverer fiberbredbånd til nær 250.000 norske husstander. Samtidig minner de om at hastighetene i mobilnettene er langt unna det som tilbys over fiber.

- Båndbredden vi bruker er økende. Det er også tiden vi er på nett og antallet enheter vi bruker bredbåndet på. I et slikt framtidsbilde bidrar mobilt bredbånd til å fylle ut spekteret ved siden av fiberkabelen i hjemmet, sier Altibox-direktør Leif Aarthun Ims i pressemeldingen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.