Altibox lanserer mobilt bredbånd

Men særlig billig er det ikke.

Altibox lanserer mobilt bredbånd

Men særlig billig er det ikke.

De større leverandørene av fastbredbånd som ikke har eget mobilnett tar nå sine første skritt ut i markedet for trådløst mobilt bredbånd.

Get lanserte sitt tilbud i forrige måned, og nå vil ikke landets ledende fiberleverandør Altibox være noe dårligere.

Fra og med i dag tilbyr også Altibox USB-dongler til PC med mobilt bredbånd. Det skjer gjennom en avtale om distribusjon i mobilnettet til Network Norway. Inntil videre innebærer det at aksessen i stor grad kjøres over Telenors infrastruktur. 3G-dekningen vil med andre ord være minst like god som den Telenor selv tilbyr.

Akkurat som Get oppgir Altibox behovet om å være en komplett tjenesteleverandør som årsaken til at de velger å tilby også trådløsaksess, og tjenesten selges både til eksisterende og nye kunder.

- Mobilt bredbånd skal gjøre tjenestene våre tilgjengelig overalt og uavhengig av om kunden bruker smarttelefon, tv-skjerm, lesebrett eller datamaskin, heter det i en pressemelding fra Altibox.

Altibox åpner med to ulike abonnement. Det rimeligste koster 99 kroner måneden, men inkluderer bare 500 megabyte i datatrafikk. Bruk utover kvoten medfører at hastigheten strupes kraftig, med mindre du kjøper større kvote for 1,25 kroner megabyten.

Det er verdt å merke seg at tilbudet er relativt identisk med Telenors lavterskel-abonnement, mens Netcom byr på dobbelt så stor kvote til samme pris.

Det andre abonnementet Altibox leverer heter "fri bruk", men forvirrende nok har også denne en kvote. For 299 kroner i måneden kan du imidlertid surfe "fritt", det vil si inntil du har brukt opp datakvoten på 5 gigabyte.

Heller ikke dette fremstår som noe direkte røverkjøp sammenlignet med de andre aktørene i markedet. Både Netcom og Telenor har abonnement i samme klasse med gunstigere betingelser.

Altibox oppgir at de nå leverer fiberbredbånd til nær 250.000 norske husstander. Samtidig minner de om at hastighetene i mobilnettene er langt unna det som tilbys over fiber.

- Båndbredden vi bruker er økende. Det er også tiden vi er på nett og antallet enheter vi bruker bredbåndet på. I et slikt framtidsbilde bidrar mobilt bredbånd til å fylle ut spekteret ved siden av fiberkabelen i hjemmet, sier Altibox-direktør Leif Aarthun Ims i pressemeldingen.

    Les også:

Til toppen