TELEKOM

Altibox satser tungt på «dataungdom»

Lover egne tv-kanaler og bredbåndsrekord under påskens The Gathering.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. apr. 2011 - 12:39

The Gathering arrangeres i år for 20. gang. Som vanlig samles omtrent 5000 IT-interesserte ungdommer seg i Vikingskipet på Hamar for å bruke påsken på blant annet programmering, musikk, grafikk og dataspill.

The Gathering arrangeres av organisasjonen Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom (KANDU), med god hjelp fra en rekke sponsorer.

Blant årets hovedsponsorer er Altibox. Selskapet står for leveringen av Internett-kapasitet under arrangemenet og lover å sette ny verdensrekord i år med en bredbåndslinje på 100 gigabit per sekund. I fjor var kapasiteten på 30 Gbit/s.

– Med vårt fiberbredbånd er det mulig å sprenge grenser for overføring av data. Deltakelsen på The Gathering viser hva vi kan få til i framtiden, sier administrerende direktør i Altibox, Leif Aarthun Ims, i en pressemelding.

En oversikt over nettverksdesignen finnes her.

I tillegg til bredbåndet, vil Altibox overføre to tv-kanaler fra datatreffet til selskapets tv-kunder.

– Med disse kanalene ønsker vi å vise enda flere alt det spennende som skjer på The Gathering, sier Aarthun Ims.

Sendingene starter førstkommende lørdag og vil være fram til den 24. april. Fra klokken 20 på kvelden vil det på den ene kanalen vise direkte det som foregår på scenen, mens den andre kanalen vil vise innslag og utvalgte begivenheter fra arrangementet.

I tillegg til å møte annen IT-interessert ungdom, har årets The Gathering-deltakerne også mulighet til å lære hvordan man lager spennende ting på datamaskinen.

– Vi har veldig mange flinke folk blant deltakerne, og som alltid står noen av dem klare til å lære bort noen av triksene sine. Vi har en rekke seminarer om forskjellige emner innenfor kreativ databruk. Flere av disse kan du nå oppleve på tv, sier presse- og informasjonsansvarlig i The Gathering, Simon Eriksen Valvik, i pressemeldingen.

Det loves både seminarer og underholdsningsinnslag. På en egen demoscene kan deltakerne vise fram ferdighetene sine innen programmering, grafikk, 3D-modellering og musikk. I tillegg vil deltakerne selvfølgelig kunne konkurrere i mange ulike spillsjangre.

Ifølge denne siden er det fortsatt noen få billetter igjen til årets The Gathering.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.