Altinn-app klar for «alle» plattformer

Nå har også Windows Phone-utgaven kommet.

Altinn-app klar for «alle» plattformer
Altinn-brukere kan nå lese meldinger i en egen app for (fra venstre) iOS, Android og Windows Phone. Bilde: Altinn

Altinn kunne i dag fortelle at portalens applikasjon nå også er tilgjengelig for Windows Phone. Versjonen for smartmobiler og nettbrett med iOS kom den 13. juni, mens Android-utgaven kom en uke senere.

– Som en viktig brikke i digitaliseringen av Norge er Altinn nødt til å tilpasse seg at brukerne våre i stadig større grad er mobile. Med velfungerende apper på alle de tre utbredte plattformene, mener vi at det er bevist at grensesnittene våre er klare for framtidas brukere, sier Altinn-direktør Kjersti Lauritzen i en pressemelding.

Mens iOS-utgaven og de bakenforliggende grensesnittene ble utviklet av Avanade og Accenture, har både Android- og Windows Phone-utgavene blitt utviklet av studenter NITH i Oslo, dog med støtte fra de to nevnte konsulentselskapene.

– Disse appene viser bare noen av mulighetene som fins i de nye grensesnittene. Vi håper flere der ute nå ser muligheter for hvordan de kan lage gode selvbetjeningsløsninger for sine brukere ved å ta i bruk våre åpne grensesnitt, avslutter Lauritzen.

Det har ikke blitt kunngjort planer om noen app for Windows-baserte nettbrett.

    Les også:

Les mer om: