Altinn: –Positiv trend

Det er fremdeles helt usikkert når Altinn kan komme på nettet igjen.

Altinn: –Positiv trend
Ledelsen i Altinn (bildet) var tirsdag kveld samlet til krisemøte etter at en alvorlig sikkerhetsbrist ble oppdaget. Krisemøtene fortsetter nok en god stund til. Bilde: Brønnøysundregistrene

Det offentlige prestisjeprosjektet Altinn er fremdeles ikke tilgjengelig halvannet døgn etter at tjenesten ble plugget av nettet som følge av en alvorlig sikkerhetsbrist.

I en kommentar til digi.no forteller Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo ved Brønnøysundregistrene, som eier tjenesten, at de jobber for fullt med å få tjenesten på beina igjen.

– Vi synes at det er en positiv trend, og vi har funnet noe konkret å jobbe videre med, sier Brønmo. Når vi spør hva de konkret jobber med svarer hun:

– Vi har funnet et problemområde som vi jobber videre med nå, og som vi jobber med å finne ut av. I løpet av noen timer kan jeg si noe mer, men det er for tidlig nå, sier kommunikasjonsdirektøren.

Det er altså helt usikkert om når tjenesten vil komme tilbake i drift. Det man vil unngå er selvsagt å komme tilbake på nettet med en tjeneste som har svakheter, enten nye eller gamle.

– Sikkerhet og kvalitet kommer først, slår Brønmo fast til digi.no.

Til NTB forteller kommunikasjonsansvarlig for Altinn, Jørgen Ferkingstad, at de begynner å nærme seg en løsning.

- Vi er veldig nær et beslutningspunkt om åpning vil skje i løpet av torsdag eller fredag. Men jeg kan ikke si noe mer enn det akkurat nå, sier Ferkingstad til NTB.

Dermed må alle brukere av tjenesten, også de som i sin daglige drift er avhengig av å sende inn oppgaver til staten, henvist til mer venting.

Vi følger situasjonen rundt Altinn tett på digi.no. Har du tips eller innspill så ikke nøl med å kontakte oss, gjerne anonymt, på tips@digi.no.

Denne saken oppdateres løpende!

    Les også:

Les mer om: