Altinn: –Positiv trend

Det er fremdeles helt usikkert når Altinn kan komme på nettet igjen.

Ledelsen i Altinn (bildet) var tirsdag kveld samlet til krisemøte etter at en alvorlig sikkerhetsbrist ble oppdaget. Krisemøtene fortsetter nok en god stund til.
Ledelsen i Altinn (bildet) var tirsdag kveld samlet til krisemøte etter at en alvorlig sikkerhetsbrist ble oppdaget. Krisemøtene fortsetter nok en god stund til. (Bilde: Brønnøysundregistrene)

Det er fremdeles helt usikkert når Altinn kan komme på nettet igjen.

Det offentlige prestisjeprosjektet Altinn er fremdeles ikke tilgjengelig halvannet døgn etter at tjenesten ble plugget av nettet som følge av en alvorlig sikkerhetsbrist.

I en kommentar til digi.no forteller Kommunikasjonsdirektør Mette Siri Brønmo ved Brønnøysundregistrene, som eier tjenesten, at de jobber for fullt med å få tjenesten på beina igjen.

– Vi synes at det er en positiv trend, og vi har funnet noe konkret å jobbe videre med, sier Brønmo. Når vi spør hva de konkret jobber med svarer hun:

– Vi har funnet et problemområde som vi jobber videre med nå, og som vi jobber med å finne ut av. I løpet av noen timer kan jeg si noe mer, men det er for tidlig nå, sier kommunikasjonsdirektøren.

Det er altså helt usikkert om når tjenesten vil komme tilbake i drift. Det man vil unngå er selvsagt å komme tilbake på nettet med en tjeneste som har svakheter, enten nye eller gamle.

– Sikkerhet og kvalitet kommer først, slår Brønmo fast til digi.no.

Til NTB forteller kommunikasjonsansvarlig for Altinn, Jørgen Ferkingstad, at de begynner å nærme seg en løsning.

- Vi er veldig nær et beslutningspunkt om åpning vil skje i løpet av torsdag eller fredag. Men jeg kan ikke si noe mer enn det akkurat nå, sier Ferkingstad til NTB.

Dermed må alle brukere av tjenesten, også de som i sin daglige drift er avhengig av å sende inn oppgaver til staten, henvist til mer venting.

Vi følger situasjonen rundt Altinn tett på digi.no. Har du tips eller innspill så ikke nøl med å kontakte oss, gjerne anonymt, på tips@digi.no.

Denne saken oppdateres løpende!

    Les også:

Til toppen