FORBRUKERTEKNOLOGI

Alvorlig feil i Galaxy Nexus

Google bekrefter trøbbel med ny supermobil.

25. nov. 2011 - 13:30

Samsungs og Googles nye Android-flaggskip er beheftet med en alvorlig feil.

Galaxy Nexus skal lanseres i Norge tidlig neste måned, og blir den første mobiltelefonen med Android 4.0, også kjent under kodenavnet «Ice Cream Sandwich».

En ødeleggende lydfeil i produktet er oppdaget av kunder i Storbritannia, hvor modellen allerede er lansert – og der den like overraskende har blitt slaktet i tester av samme årsak.

Det meldes at lyden kuttes plutselig under ordinære GSM-forbindelser, eller den hopper mellom høyt nivå og taus modus. Resultatet er at mobiltelefonen i praksis blir nær ubrukelig for de som rammes.

Ifølge nettstedet XDA Developers, der forholdet debatteres inngående, oppstår problemene for hele 60 prosent av britiske brukere.

Cnet skriver i sin produkttest at volumproblemene er så irriterende at de ikke kan anbefale noen å kjøpe mobiltelefonen. De har også lagt ut videobevis av feilen. Ifølge denne kilden kan det se ut til at feilen bare oppstår når mobilen er knyttet til mobilnett som benytter 900 MHz 2G-forbindelser.

- Vi er kjent med lydproblemene og har utviklet en feilfiks. Enhetene skal få en oppdatering så raskt som mulig, heter det i en uttalelse gitt fra Google til Cnet.

Taus julegave

Da digi.no tidligere i uken pratet med Googles norgessjef Jan Grønbech, var han ikke i tvil om hva som ville bli årets julegave til selskapets ansatte. Det blir Galaxy Nexus.

Dessverre ser det ut til at lydproblemene legger en kraftig demper på gleden, i hvert fall inntil programvareoppdateringen er på plass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.