BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alvorlig feil i Skype

Sender lynmeldinger til feil kontakt.

Flere Skype-brukere mener at feilen som nå rammer enkelte Skype-brukere, kan få alvorlige følger, siden meldinger som sendes kan havne i feil hender.
Flere Skype-brukere mener at feilen som nå rammer enkelte Skype-brukere, kan få alvorlige følger, siden meldinger som sendes kan havne i feil hender. Bilde: Skype
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. juli 2012 - 12:24

Microsoft-eide Skype lover å fikse en feil i klientprogramvaren som fører til at meldinger sendt mellom to brukere, i stedet blir sendt til en vilkårlig bruker som er med i kontaktlisten til enten avsenderen eller den egentlige mottakeren. Flere Skype-brukere har fortalt at de har opplevd dette etter at de installerte en oppdatering av Skype-klienten som kom i juni. Den første meldingen i tråden ble publisert den 10. juli.

Skype skal ha begynt å granske feilen fredag i forrige uke og kom i går med et blogginnlegg om hva som kan være årsaken til feilen.

Ifølge blogginnlegget skjer problemet bare dersom en brukers Skype-klient krasjer under en lynmeldingsøkt. Da vil i noen tilfeller den siste meldingen som ble skrevet før krasjen, bli levert til en annen lynmeldingskontakt etter at Skype-klienten har blitt startet på nytt, eller dersom en ny bruker har logget seg inn med klienten.

Skype kan ikke si noe nøyaktig om hvor mange brukere som er berørt av feilen, men tror at det dreier seg om et lite antall siden det er spesifikke omstendigheter som skal til for at feilen kan oppstå.

Men i brukerforumet til Skype hevdes det at feilsendingen av meldinger også kan skje uten at klienten har krasjet.

Skype lover å komme med en feilfiks til Skype-klientene for en rekke plattformer i løpet av noen dager.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.