Alvorlige sårbarheter fjernet i Chrome

Åpner for full systemtilgang.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. jan. 2010 - 09:38

Brukere av Windows-versjonen av Google Chrome bør sørge for at de har tatt i bruk den nyeste versjonen av nettleseren, for øyeblikket 4.0.249.78. I tillegg til ny funksjonalitet som er omtalt i denne saken, inkluderer den nye versjonen en rekke sikkerhetsfikser. Det går fram av en oversikt Google nå har lagt fram.

Det dreier seg om minst elleve ulike sårbarheter, hvorav i alle fall tre anses for å ha høy alvorlighetsgrad. Disse kan potensielt utnyttes av ondsinnede til å kompromittere en brukers system.

Også sikkerhetsselskapet Secunia karakteriserer oppdateringer som høyst kritisk. Selskapet har selv funnet en av de aktuelle sårbarhetene og varslet Google om problemet. Dette skjedde den 30. desember.

Vanligvis oppdaterer Google Chrome seg selv, men brukeren har mulighet til å deaktivere denne funksjonaliteten. Det kan dessuten ta opptil en uke før oppdateringen installeres. Derfor kan det være lurt å be Chrome se etter oppdateringer umiddelbart. Dette gjøres på Hjelp-menyen til nettleseren.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.