BEDRIFTSTEKNOLOGI

Alvorlige sikkerhetsproblemer med Microsoft Internet Explorer

Her er en oversikt over alle Digi:datas artikler om de alvorlige sikkerhetsproblemene med Microsoft Explorer som har blitt avslørt siden begynnelsen av mars.

Jens Kanden
25. mars 1997 - 08:00
For å bøte på nye feil i Explorer:

jk23095621.htm>Microsoft slipper Explorer 3.02
(25.03.97) Sikkerhetsskandalen rundt Internet Explorer ruller videre. Tre nye feil i Explorer er oppdaget, i tillegg til de tre feilene som ble funnet tidlig i mars. Microsoft har levert en rekke feilfikser, men har innsett at sterkere lut må til. Selskapet har gitt ut en helt ny Explorer, versjon 3.02, som skal bøte på alle problemene.

Explorer-fiks i Norge

(14.03.97) Microsoft i Norge melder at de har fått opp feilfiksen for Internet Explorer på en rekke nettsteder slik at du kan laste den ned uten å måtte dra over dammen.

Feil forsinker IE 4.0

(13.03.97) De tre sikkerhetsfeilene som ble oppdaget i Internet Explorer har gitt Microsoft en alvorlig leksjon i feilsøking. Nå utsetter de beta-lanseringen av Internet Explorer 4.0 fra 17. mars til slutten av mars.

Norsk Explorer-feilfiks klar

(12.03.97) I begynnelsen av mars ble det oppdaget en meget alvorlig sikkerhetsfeil i Internet Explorer. Ikke før Microsoft hadde laget en feilfiks, ble det oppdaget to nye feil. Etter svært hektisk jobbing har Microsoft endelig fått ferdig en feilfiks som tetter hullene også i den norske versjonen av Internet Explorer 3.0/3.01.

Explorer-feil III

(10.03.97) En tredje feil ved Internet Explorer er oppdaget av en amerikansk ekspert. Feilen er ikke relatert til feilene funnet av Paul Greene eller David Ross, men kan få samme konsekvens. Explorer-brukere risikerer å få disken slettet ved besøk på et nettsted med fiendlig kode. Microsoft har tilkjennegitt problemet og laget en feilfiks.

Nok en sikkerhetsfeil på Explorer

(07.03.97) En student ved University of Maryland har oppdaget nok en sikkerhetsfeil i MS Internet Explorer 3.0 som gjør maskiner sårbare. Feilen er ikke relatert til feilen funnet av Paul Greene, som Digi:data har rapportert om denne uken.

Norsk fiks klar for Explorer

(07.03.97) Norsk fiks for sikkerhetsfeilen i Internet Explorer 3.0/3.01 er ferdig og kan lastes ned.

Explorer: 3.0-fiks klar

(06.03.97) Microsoft har en ferdig fiks også for versjon 3.0 av Internet Explorer. Svensk fiks er klar, mens norsk fiks kommer før helgen, lover Microsoft nå.

Explorer: varsko til alle 2.0-brukere

(06.03.97) Microsoft har oppdaget at også versjon 2.0 av Internet Explorer er utsatt for feilen som gjør at fiendtlig kode på et nettsted kan fjernkjøre programmer på en besøkende maskin. Feilen gjelder alle plattformer utenom Mac.

Explorer: norsk fiks til helgen

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

(05.03.97) - Fiks for Explorer for de nordiske språk kommer fredag eller mandag, forteller systemingeniør Mats Johnsson hos Micorosoft AB i Sverige til Digi:data.

Explorer: Microsoft pressemelding

(05.03.97) I en pressemelding fra Microsoft AB i Sverige, redegjør selskapet for feilen i Internet Explorer 3.0/3.01 som gjør det utrygt å surfe på Internett til man har lastet ned en fiks.

Feilfiks klar for Explorer 3.01

(05.03.97) En fiks fra Microsoft til Internet Explorer 3.01 kan hindre fiendtlig kode på et nettsted fra å fjernkjøre programmer på en besøkende maskin. Fiksen for 3.0 ventes i løpet av onsdag amerikansk tid.

Alvorlig sikkerhetsfeil i Explorer

(04.03.97) Internet Explorer 3.0/3.01 kjørt under Windows 95 eller Windows NT inneholder en svært alvorlig programfeil. En web-master kan programmere sitt nettsted slik at besøkende Explorer-brukere uvitende kan få startet destruktive program på sin maskin. Explorers sikkerhetsmekanismer blir fullstendig forbigått.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.