BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amazon åpner for budkrig i nettskyen

Oppretter spotprisordning for ledig kapasitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. des. 2009 - 09:39

Amazon lanserte i går en ny ordning knyttet til selskapets EC2-nettsky som skal være rettet mot kunder som ønsker tilgang på mye regnekraft, men som ikke har det travelt med å få utført oppgavene.

Ordningen kalles for Spot Instances og gjør det mulig for kundene å få kjørt sine instanser på tidspunkt hvor det er ledig kapasitet i nettskyen, noe som skal og bør føre til lavere timepriser.

Kundene kan opprette en eller flere EC2 Spot-instanser. Sammen med en rekke andre parametere oppgir kunden også den maksimale timeprisen man er villig til å gi for å få kjørt instansen.

Markedsprisen for kjøring settes jevnlig av Amazon etter hver som bud kommer inn. Spotprisen beregnes for hver instanstype og vurderes ut fra de åpne budene innen hver region.

Så snart spotprisen er lavere enn maksimalprisen en kunde har oppgitt, vil denne kundens instanser bli kjørt. Kunden vil da faktureres for antallet kjørte timer, men med varierende pris per time.

Dersom spotprisen stiger over maksimalprisen som kunden har oppgitt, stoppes kjøringen av instansen inntil prisen synker igjen. Ifølge Amazon må applikasjonene som kjøres på instansen designes slik at de tåler slike avbrudd og at data lagres ofte.

Kundene skal kunne følge med på svingningene i spotprisen via administrasjonsverktøyet AWS Management Console eller via programmeringsgrensesnittet Amazon EC2 API.

Amazon mener at EC2 Spot Instances er egnet for applikasjoner som er fleksible med tanke på start- og stopptider. Det nevnes blant annet rendering og konvertering av bilder, video og annen multimedieinnhold, dataprosessering , finansmodellering og -analyse, webcrawling og belastningstesting, som aktuelle bruksområder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.