Amazon åpner kasseløs matbutikk

Mandag åpner netthandelgiganten Amazon en dagligvarebutikk i Seattle i USA som automatisk registrerer alle varer kundene tar med seg.

Arkivbilde av butikken fra april i fjor. Etter over ett år med tester, er den klar for åpning.
Arkivbilde av butikken fra april i fjor. Etter over ett år med tester, er den klar for åpning. (Foto: Elaine Thompson, AP / NTB scanpix)

Mandag åpner netthandelgiganten Amazon en dagligvarebutikk i Seattle i USA som automatisk registrerer alle varer kundene tar med seg.

Butikken, som ligger i første etasje i selskapets hovedkvarter i byen, har lenge vært på teststadiet. Opprinnelig var planen å åpne den i begynnelsen av 2017, men finjusteringen av teknologien har tatt lengre tid enn ventet.

Butikken kombinerer kamerateknologi, maskinlæring og sensorer som registrerer hva folk plukker med seg. Betalingen trekkes automatisk fra kundenes Amazon-konto når de forlater butikken. Dermed slipper kundene all form for kø ved kassen og kan gå rett ut av butikken når de er ferdige å handle. Dersom varer settes tilbake i hyllene, blir det registrert, og man slipper å betale.

Butikken selger ferdigmat, snacks og enkelte dagligvarer som brød, melk, ost og sjokolade. I første omgang er teknologien kun i bruk i denne ene butikken.

Selv om Amazon i hovedsak driver med netthandel, eier de stadig flere fysiske butikker – spesielt etter oppkjøpet av den økologiske dagligvarekjeden Whole Foods' 470 butikker i fjor. Selskapet driver også flere bokhandler.

Kommentarer (11)

Kommentarer (11)
Til toppen