Amazon avblåser investeringskrigen

Amazon avblåser investeringskrigen

Amazon har forsøkt å holde tritt med Google, Microsoft og Yahoo. Nå gir selskapet opp krigen.

Verdens største rene nettbutikk. Amazon, leverte kvartalstall tirsdag denne uken. De viste et kraftig resultatfall, men aksjemarkedet reagerte allikevel positivt. Aksjekursen steg hele 12 prosent på tallene.

Årsaken er at Amazon - sammen med Microsoft og Yahoo - har vært låst i hva flere analytikere har kalt en investeringskrig med Google. At Microsoft og Yahoo sliter med å bruke like mye på å skape eller kjøpe nye tjenester som Google er kanskje ikke så rart, men også verdens største rene nettbutikk forsøkte å være med. Blant annet har Amazon bygget opp sin egen søkemotor, A9. Men nå gir Amazon opp denne strategien.

    Les også:

Overskuddet for kvartalet endte på 19 millioner dollar. En nedgang på hele 37 prosent

Sett i forhold til omsetningen, er ikke overskuddet så stort. Amazon solgte for hele 2,31 milliarder dollar i kvartalet, og det var en økning på 24 prosent.

Amazon skylder på økte investeringskostnader. De bruker mye penger på å lansere nye tjenester og på å utvikle nye teknologier. Selskapets gründer og toppsjef, Jeff Bezos, har alltid vært opptatt av å sikre at selskapet ligger i tet. Det har de da også greid, men det har gått hardt utover resultatene.

Samtidig med resultatfremleggelsen, sier selskapet at de vil redusere beløpene de bruker på å investere i nye prosjekter. Det var tydeligvis det aksjemarkedet ville høre, for markedet sendte kursen opp med hele 14 prosent i etterhandelen, på tross av det kraftig reduserte overskuddet.

Amazon har utfordret andre giganter som Google, eBay og iTunes på en rekke tjenester. Det koster og mange av de som følger aksjen er ikke så sikker på at det er en riktig strategi.

Selskapet har nå 13.300 ansatte.

Til toppen