Amazon bommet på barne-satsning

Verdens største nettbutikk selger nesten alt, men har satset litt for bredt, noe som rammer tallene hardt.

Amazons tall for andre kvartal skuffet markedet og aksjen fikk hard medfart på børsen etter at tallene ble lagt frem på tirsdag.

Sammenlignet med andre kvartal i fjor, mistet Amazon 58 prosent av overskuddet sitt. Samtidig varslet selskapet om lavere inntjening resten av året på grunn av økte investeringer innen leketøysmarkedet og generelt sett lavere priser på endel produkter.

Overskuddet endte på 22 millioner dollar, ned fra 52 millioner i fjor. Omsetningen steg med 22 prosent og endte på 2,14 milliarder dollar. Det var i tråd med markedets forventninger.

Det lave overskuddet skyldes ifølge selskapet en kanselering av en kontrakt med Toys'r'us og kostnader rundt det som kostet selskapet 20 millioner dollar. Uten denne kostnaden ville selskapet innfridd forventningene fra aksjeanalytikerne.

Amazons aksje prises fortsatt høyt på forventninger om en lukrativ fremtid, selv om selskapet nå møter tøff konkurranse på ehandel markedet fra blant annet Google og eBay. Selskapets aksjekurs ligger nå med en P/E (Price/Earnings: aksjekurs/overskudd) på 38.

Til toppen