FORBRUKERTEKNOLOGI

Amazon.com forbereder e-bokleser

Det er avslørt at netthandleriet Amazon.com har en e-bokleser under sertifisering.

12. sep. 2006 - 13:04

Nettmagasinet Engadget.com avslørte i går at netthandleriet Amazon.com forbereder egen e-bokleser. En bloggerne deres var innom teknologisidene til USAs teletilsyn FCC (Federal Communications Commission) og oppdaget at Amazon.com har sendt inn en e-bokleser til tilsynets godkjenning og sertifisering. FCCs materiale ble gjort utilgjengelig straks de oppdaget omtalen på Engadget.

Apparatet er foreløpig døpt «Kindle». Som bildet viser, har det et tastatur og en gråtoneskjerm.

Spesifikasjonene skal være følgende: Skjermen håndterer fire gråtoner og bygger på en teknologi kjent som elektroforese. Det betyr at fargepartikler beveges under kontroll av et elektrisk felt. Dette er en typisk teknologi for moderne gråtoneskjermer, av den typen som også kalles elektronisk papir. Oppløsningen er 600 ganger 800 punkter.

Størrelsen er 134,5 x 190 x 18 millimeter. Vekten er 289 gram.

Det er 256 MB intern lagring. Et SD-spor kan brukes til å utvide lagringskapasiteten. Det er en innebygget høyttaler, og utgang til øretelefoner.

Kindle kan utveksle data med omverden over en USB 2.0-forbindelse, samt over en EVDO/CDMA trådløs forbindelse.

Det er visse tegn som tyder på at e-boklesere kan komme i fokus igjen, etter å ha vært stort sett glemt de siste seks årene. Sony har sin «Reader», og det ryktes at Apple tenker på en bokutgave av iPod. Kindle er noe større enn Sony Reader som mangler både tastatur og trådløs kommunikasjon.

Kindle skal ifølge opplysningene fra FCC produseres av Hon Hai Precision, også kjent som Foxconn, selskapet som også produserer Apple iPod. Foxconn kom nylig i medienes søkelys etter en rapport som avslørte uholdbare arbeidsvilkår for noen av selskapets ansatte.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.