Amazon.com smaker på Wal-Mart

Ifølge Sunday Times pågår det samtaler mellom på øverste nivå mellom Amazon.com og stormagasinkjeden Wal-Mart med sikte på en mulig allianse.

Det heter at alliansen vil kunne kunngjøres innen seks måneder. Verken Amazon.com eller Wal-Mart Stores har vært villige til å kommentere nyheten til Sunday Times eller amerikanske medier som siterer den britiske avisa.

Det heter at Amazon skal ta på seg å være Wal-Marts "e-handelsleverandør" og få en slags tilstedeværelse i 4500 Wal-Mart-butikker. Amazon har vokst fra å være en bokhandel til å selge CD-er og videoer. Samt hage- og kjøkkenredskap. Det har også avtaler med amerikanske bilforhandlere og med leketøykjeden Toys 'R' Us.

Siden etableringen i 1995 har Amazon aldri vært i stand til å vise et årsregnskap med positivt driftsresultat. Ledelsen har lovet at det vil skje for 2001 - gitt at blant annet renter på rundt to milliarder dollar holdes utenfor. I januar i år måtte 1300 av rundt 8700 ansatte gå.

Wal-Mart relanserte walmart.com i november i fjor, og har allerede rukket å permittere 24 av til sammen 250 årsverk som ble satt av til online-satsingen.

Til toppen