Amazon.com taper og varsler

For 17. kvartal på rad leverte Amazon.com røde tall da andre kvartalstallene ble lagt frem mandag. Samtidig har AOL Time Warner kjøpt aksjer for nesten en milliard.

For 17. kvartal på rad leverte Amazon.com røde tall da andre kvartalstallene ble lagt frem mandag. Samtidig har AOL Time Warner kjøpt aksjer for nesten en milliard.

E-handelsgiganten Amazon.com ser ut til å være allergisk for svarte tall nederst i regnskapet. Selskapet leverte sine tall for andre kvartal etter stengetid mandag, og kunne igjen vise til underskudd.

Men i disse dager er det ledelsens utsikter for fremtiden som er utslagsgivende for kursen til selskapet. Mandag kunne markedet atter engang bli skuffet da selskapet fortalte at de hadde nedskrevet omsetningsprognosene for resten av året. Aksjen falt 7,5 prosent i aksjemarkedets etterhandel, melder Wall Street Journal.

Resultat før skatt endte på minus 168,4 millioner dollar, 1,56 milliarder norske kroner. Det er en betydelig bedring fra samme periode i fjor, da selskapet tapte 317,2 millioner dollar, 2,95 milliarder norske kroner.

Når det gjelder omsetningen endte den på 667,6 millioner dollar, 6,2 milliarder norske kroner. Samme periode i fjor fikk selskapet et resultat på 577,9 millioner dollar, 5,4 milliarder norske kroner. Omsetningen var på linje med det analytikerne forventet. Dette melder Wall Street Journal.

For bare få måneder siden kommuniserte selskapet at de så for seg en vekst i salget på mellom 20 og 30 prosent i 2001, sammenlignet med 2000. Men da resultatet ble lagt frem måtte dette revurderes, og selskapet forventer seg nå en vekst på mellom 11 og 16 prosent.

Dette fikk ikke uventet analytikerne til å murre.

Samtidig som resultatet ble klart kunne også Amazon.com offentliggjøre at America Online, et datterselskap i mediegiganten AOL Time Warner Inc, hadde investert 100 millioner dollar i selskapet. AOL har puttet cash inn i Amazon.com mot aksjer slik at Amazon.com kan nå sitt mål om å ha nærmere en milliard dollar i "sikre penger" til årslutt.

Til toppen