Amazon.com: Vi skal tjene penger i år

Jeff Bezos ville ikke stille opp til intervju med digitoday.no. Men det ville informasjonssjefen til den kjente e-bokhandleren (som nå er blitt e-handlesenter). Les hvorfor Amazon.com til nå har tapt 20 milliarder norske kroner og når de skal tjene penger.

Tirsdag natt kom resultatet fra Amazon.com for fjerde kvartal i fjor. Det ble et nytt milliontap med tre siffer, og selskapet har tapt 2,3 milliarder dollar siden de startet opp for tre år siden.

Men det bekymrer ikke selskapet nevneverdig. Informasjonssjef Bill Curry ved hovedkontoret i Seattle sier i et intervju med digitoday.no at selskapet skal tjene penger i slutten av dette året.

- Det er riktig. Vi vil gå med overskudd i år, sier Curry.

- Men dere har meget store tap. Hva kommer dette av?

- Halvparten av disse tapene kommer fra den internasjonale ekspansjonen, og særlig Europa. Her har vi bygget aggressivt opp det siste året, og dette koster, sier Curry.

- Dere kommer uansett til å trenge en økning av inntektene. Hvordan estimerer dere salgsøkningen for dette året?

- Vi regner med å at omsetningen vil øke med mellom 20 og 30 prosent i 2001. Mye av denne økningen vil komme fra andre markeder enn USA, særlig fra de europeiske, sier Curry. Dette er en nedgang i salgsestimatene på rundt 10 prosent fra tidligere signaler fra selskapet.

Curry sier at Amazon.com har en milliard dollar på konto, og ikke kommer til å trenge mer penger til de får en positiv kapitalflyt.

- Vi klarer oss meget godt med de pengene vi har. Vi kommer ikke til å hente inn mer penger i markedet hvis vi ikke har behov for det. Men ser vi muligheten til å investere med avkastning, og trenger ytterligere kapital så utelukker vi ikke at det kan bli aktuelt å gå ut i markedet, kommenterer Curry ovenfor digitoday.no.

- Når det gjelder oppsigelsene av de 1.300 ansatte så er dette en konsolidering av driften i USA, noe som må gjøres for å holde organisasjonen trimmet og frisk. Det er ikke noen dramatikk i dette, og det er ikke på grunn av sviktende marked, sier Curry til digitoday.no.


Til toppen