RESULTATERFINANS

Amazon doblet overskuddet

Tross et doblet overskudd, tjener Amazon for lite. Nå skal de redusere teknologi-investeringer for å øke det.

25. apr. 2007 - 07:42

Amazon er verdens største nettbutikk. De startet med bøker, men utvidet raskt sortimentet til å også inkludere elektronikk og en rekke andre produkter. De har også satset mye penger på å utvikle egne teknologiløsninger.

Overskuddet mer enn doblet seg sammenlignet med samme kvartal i fjor. I år endte kvartalsoverskuddet på 111 millioner dollar, mens det i fjor endte på 51 millioner dollar.

Sammenligner man overskuddet med omsetningen, ser man imidlertid raskt at det er tøft å hente ut overskudd, selv for verdens største nettbutikk. Omsetningen steg med hele 32 prosent og endte på 3,02 milliarder dollar, opp fra 2,28 milliarder dollar for et år siden.

Litt av grunnen til at Amazon ikke klarer å hente ut større overskudd i forhold til omsetningen, ligger i at de stadig investerer store beløp i å videreutvikle sin eksisterende teknologi, samt nye teknologier. Det er investeringer som bidrar til å opprettholde Amazons dominerende posisjon, men analytikere som følger selskapet er samtidig skeptisk til om de noensinne kan dra ordentlig utbytte av denne investeringen i form av store overskudd.

Nå sier imidlertid Amazon at de ser for seg betydelig lavere vekst i teknologiutgiftene for resten av inneværende år. Kombinert med en mer optimistisk prognose for hvordan Amazon ser for seg salgsutviklingen i år, resulterte i at aksjekursen steg med hele 12 prosent etter at tallene var lagt frem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.