BEDRIFTSTEKNOLOGI

Amazon-ekspert inntar Norge

Nytt konsulenthus bryr seg bare om nettskyen.

4. mars 2015 - 13:19

BJØRVIKA (digi.no): Nordcloud er et finsk konsulenthus og tjenestetilbyder med nettskyen som spesialområde.

Etter starten i Helsinki for tre år siden har selskapet ekspandert raskt til Stockholm, London og München. Nå står Norge for tur.

IT-konsulentselskapene du kjenner fra før har selvfølgelig også sine eksperter på området, men nykommeren hevder å være den eneste som kun jobber med nettskyen.

Rekrutterer

Norgeskontoret er plassert i Visma-bygget midt i barcode-rekken av fasjonable høyhus som utgjør Oslos nye skyline.

I løpet av kort tid skal avdelingen vokse til 20 personer, forteller norgessjefen Sophus Slaatta. Han kommer fra stillingen som sjef for «retail & media» i Microsoft Norge og har tidligere konsulentbakgrunn fra Capgemini.

- Vi ser etter folk med veldig høy og spiss kompetanse, de som har jobbet med Amazon Web Services, Google Cloud Platform og Microsoft Azure i gjerne 2-3 år allerede. Det er ikke så mange av dem i det norske markedet ennå, men vi har fått relativt mange søkere med ekstrem kompetanse, om enn ikke så mange i antall, sier Slaatta.

Sophus Slaatta (33) leder det nye norgeskontoret til Nordcloud. Han kom fra stillingen som sjef storkundesegmentet i Microsoft Norge og har tidligere fartstid fra Capgemini.
Sophus Slaatta (33) ser frem til å bygge videre på et fagmiljø som utelukkende satser på nettskyen. Bilde: unknown
Et kjerneteam av fem er straks på plass. De øvrige medarbeiderne selskapet søker blir i hovedsak cloud-arkitekter som skal jobbe ute hos kunde, bistå med rådgivning og hjelp til å ta i bruk nettskyen.

Skal tredoble

Vårt besøk markerte starten på satsingen. For anledningen var også Nordclouds finske medgründer og konsernsjef Esa Kinnunen til stede, samt nordensjef i Amazon Web Services (AWS) Darren Mowry, en amerikaner som har flyttet til Stockholm.

Bakgrunn: AWS etablerte nordisk kontor

- For tiden er vi drøyt 50 ansatte totalt. Målet er å doble oss til 100 innen utgangen av året. Vi skal også tredoble omsetningen til mer enn 20 millioner euro i år, sier en offensiv Kinnunen.

I hjemlandet har selskapet ifølge ham tatt markedet med storm. Der har også offentlig sektor vist en vilje til å satse på skyen. Kontrakter med det nasjonale finske jernbanen VR Group og landets postvesen Posti var en døråpner, forteller Kinnunen.

Nå ser han store muligheter i utbredelse av skyløsninger også blant norske kunder. Selskapet lokker blant annet med tilbud om døgnkontinuerlig SLA-team (service level agreement).

Gullkorn fra arkivet: Møt nordmannen som har laget Amazon Web Services

Amazon-partner

Nordcloud ble nylig utpekt til «premier consulting»-partner for Amazon, som en av 24 i verden, og den første i Nord-Europa.

Etableringen her til lands innebærer at det for første gang blir mulig å betale for AWS-tjenester i norske kroner, fremfor amerikanske dollar.

Nordcloud begrenser seg imidlertid ikke til AWS-porteføljen. De anser seg for å være teknologinøytrale og tilbyr ekspertise også på Microsofts konkurrerende Azure-plattform, samt Googles Cloud Platform.

Se også: Konkurransen er sterk på området

Nordcloud hevder å være blant Google største skypartnere i Norden, og gjør også flere Azure-baserte prosjekter.

- Våre kunder har ulike eksisterende IT-miljøer og dertil behov for nettskyløsninger som samspiller med disse. Vi oppfatter at det er viktig for kundene våre å kunne diskutere fremtidsrettede skyløsninger med en rådgiver som jobber på tvers av flere platformer, sier Sophus Slaatta.

Virksomheten holder også bedriftsinterne kurs, for at kundene selv skal kunne håndtere skyløsningene og ifølge Slaatta redusere behovet for innleie av eksterne konsulenter.

En håndfull kunder

I Norge har Nordcloud allerede Schjærven Reklamebyrå, mediehusene Aller og Egmont, samt Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) på oppdragslisten. Dette er kunder som tok kontakt direkte, før norsk avdeling var på plass. - Interessen i markedet er stor, mener den ferske norgessjefen.

Selv var han ikke i tvil om karrierevalget da forespørselen kom.

- I dag bruker alle nettskyen privat, enten det er gjennom Facebook, Uber-appen, LinkedIn eller hva det måtte være. Det å få være del av det største fagmiljøet som satser på nettskyen også for bedriftsmarkedet, som også bygger seg opp i Storbritannia og Tyskland, det var rett og slett en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Sophus Slaatta.

Godt lest: Evrys datahall på Gjøvik har 100 prosent oppetid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.