Amazon forbereder musikkportal

Sterke indisier tyder på at Amazon forbereder en portal for direkte nedlasting av musikk.

Sterke indisier tyder på at Amazon forbereder en portal for direkte nedlasting av musikk.

Musikktjenesten på nettvaremagasinet Amazon.com er hittil begrenset til CD-er. Ifølge Wall Street Journal har selskapet de siste to ukene hatt samtaler med ledere innen platebransjen med tanke på lisensiering for digital distribusjon. Amazon skal se for seg både en abonnementsmodell, og en tjeneste for nedlasting av enkeltspor.

Avisas kilder sier at Amazon også har diskutert et samarbeid med musikkportalen MusicNet som i dag samler flere mindre nedlastingstjenester.

Fjerde kvartal i år nevnes som sannsynlig lanseringstidspunkt for en kommende musikktjeneste fra Amazon.

Enda et tegn på hva som er i emning, er en jobbannonse på Amazons nettsted. Der averterer Amazon etter en «innholdserverver» for «vår kommende digitale musikktjeneste». Denne stillingen skal finne fram til og lisensiere digitalt musikkinnhold over hele verden, både fra store plateselskaper og fra uavhengige mindre selskaper og artister, heter det videre i annonsen.

Amazon avviser å kommentere spekulasjonene.

Det er stor konkurranse innen digitale musikktjenester. Forrester-analytiker Josh Bernoss sier til avisa at Amazon har en god sjanse dersom de viser seg like flinke i å organisere tilbudet innen musikk som de har vært med andre varer. Bernoss mener Amazon er enestående i å by fram miljøer der det er tusener av valgmuligheter.

Til toppen