Amazon-gründer Jeff Bezos på snarvisitt i Alta

Landet i egen privatjet i Finnmark. Formålet med besøket hans er imidlertid ikke kjent.

Amazon-gründer og toppsjef Jeff Bezos besøkte Alta i helgen, uten at det er kjent hva formålet med turen var. Bildet er tatt i en annen sammenheng og er fra Amazons hovedkvarter i Seattle i slutten av januar.
Amazon-gründer og toppsjef Jeff Bezos besøkte Alta i helgen, uten at det er kjent hva formålet med turen var. Bildet er tatt i en annen sammenheng og er fra Amazons hovedkvarter i Seattle i slutten av januar. (Illustrasjon: Lindsey Wasson, Reuters)

Landet i egen privatjet i Finnmark. Formålet med besøket hans er imidlertid ikke kjent.

Verdens rikeste mann – Amazon-gründeren Jeff Bezos, var lørdag på besøk i Alta i Finnmark. Formålet med besøket er imidlertid ikke kjent.

Besøket bekreftes av lederen av Alta Næringsforening, Kjetil Kristiansen, overfor E24. Det var avisen iFinnmark som oppdaget at Bezos' privatfly hadde landet i Alta lørdag morgen.

– Det er mange som har oppdaget hva som skjer i nord og i Alta, og Jeff Bezos er en av dem, sier Kristiansen, og legger til at det selvfølgelig er muligheter for det lokale næringslivet til å utnytte besøket.

Kristiansen sier til iFinnmark at det i flere dager har vært flere helikoptre og sikkerhetsfolk i Alta for å klarere at byen er sikker og trygg. Han forklarer hemmelighetskremmeriet med at Alta ønsker å legge til rette for næringslivstopper som Bezos, og vil derfor ikke si noe mer om formålet med besøket.

Bezos og Amazon er den siste tiden flere ganger blitt angrepet av USAs president Donald Trump. Presidenten har blant annet anklaget netthandelsgiganten for å sno seg unna skatt og for å true arbeidsplasser.

(©NTB)

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen