AVTALER & KONTRAKTER

Amazon kjøper dataspilltjeneste

Gir nær en milliard dollar for Twitch.

Amazon skal gi nærmere 1 milliard dollar for den tre år gamle e-sporttjenesten Twitch.
Amazon skal gi nærmere 1 milliard dollar for den tre år gamle e-sporttjenesten Twitch. Bilde: Twitch
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. aug. 2014 - 07:29

Amazon.com skal kjøpe Twitch Interactive. Det skriver Amazon i en pressemelding, som kjøper alle de utestående aksjene for omtrent 970 millioner dollar.

Twitch ble etablert for tre år siden. Nettstedet tilbyr strømming av video, både direkte og som opptak, av dataspill som alle kan se på – ofte ikke ulikt tv-overføringen av fotballkamper, inkludert personer som kommenterer konkurransene.

– Å kringkaste og å se på spilling er i dag et globalt fenomen, og Twitch har bygget en plattform som samler flere titalls millioner mennesker til å se på milliarder av minutter med spill hver måned – fra The International, til å slå verdensrekorden i Mario, til spillkonferanser som E3. Og utrolig nok, Twitch er bare tre år gammelt, sier Jeff Bezos, Amazons toppsjef og grunnlegger, i en pressemelding,

– Som Twitch er oppslukt av kunder og liker å tenke annerledes. Vi ser fram til å lære fra dem og å hjelpe dem med å bevege seg enda raskere for å bygge nye tjenester for spillfellesskapet.

Tidligere i år kom det rykter om at Google var i oppkjøpsforhandlinger med Twitch. Oppkjøpet skal angivelig ikke ha blitt noe av på grunn av antatte problemer knyttet til konkurranselovgivningen.

Toppsjef og medgründer i Twitch, Emmet Shear, kommenterer ikke dette direkte i blogginnlegg han har skrevet. Men han forklarer hvorfor selskapet valgte Amazon som kjøper.

– Vi valgte Amazon fordi de tror på fellesskapet vårt, de deler verdiene våre og vår langsiktige visjon, og de ønsker å hjelpe oss med å komme dit raskere. Vi kommer til å beholde det meste som før: kontoret vårt, våre ansatte, varemerket og det viktigste av alt, vår uavhengighet. Men med Amazons støtte vil vi ha ressursene til å gi deg en enda bedre Twitch, skriver Shear.

Det er ventet at oppkjøpet vil fullføres i innen utgangen av året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.