Amazon kjøper opp europeisk filmtjeneste

Kan bety tyngre satsing også i Norge.

Amazon kjøper opp europeisk filmtjeneste
Bilde:

Amazon.com tilbyr i USA en video-on-demand-tjeneste med en katalog på over 75 000 filmer og tv-serier. Nå kan det se ut til at selskapet har planer om noe lignende i Norge.

I går ble det kjent at Amazon.com har til hensikt å kjøpe LoveFilm, et britisk selskap som allerede tilbyr tjenester også i Tyskland, Sverige, Danmark og Norge.

Nyhetstjenesten Forbes antyder at oppkjøpet kan skyldes ønske om å komme Netflix i forkjøpet, i alle fall i Storbritannia. Netflix har kunngjort at selskapet skal satse mer internasjonalt i 2011.

I blant annet Norge tilbyr LoveFilm bare en abonnementsordning med distribusjon av fysiske filmplater, men i fjor åpnet selskapet i tillegg en filmstreamingtjeneste som fungerer med blant annet PlayStation 3. Selskapet har 1,5 millioner kunder i de fem landene.

Amazon.com og LoveFilm har samarbeidet siden 2008, da LoveFilm kjøpe Amazons europeiske DVD-utleievirksomhet. Amazon.com har fra før betydelig minoritetsaksjonær i LoveFilm.

Det er ventet at oppkjøpet vil bli avsluttet i løpet av det inneværende kvartalet.

– Med Amazons utvetydige støtter kan vi betydelig forbedre våre medlemmers oppleve på tvers av Europa, sier Simon Calver, administrerende direktør i LoveFilm, i en pressemelding.

Hvilke planer Amazon.com har for LoveFilm, gjenstår å se.