PERSONLIGTEKNOLOGI

- Amazon klar med nettbrett

«Hollwood» kan bli levert med gratis filmstreaming.

Nettgiganten Amazon er straks klare med sitt første nettbrett. En eller flere modeller skal lanseres i august eller september.

Det hevder den vanligvis godt informerte taiwanske bransjeavisen Digitimes, som lener seg på kilder blant landets produsenter av elektroniske komponenter.

Ifølge kildene antyder produksjonsmålene at Amazon forventer et salg av fire millioner enheter på verdensbasis, allerede inneværende år.

Det er ikke kjent hva produktet skal hete, men oppslaget forteller at prosessoren som benyttes er utviklet av Texas Instruments, noe som kan bety at vi snakker om en ARM-basert OMAP-brikke. Tidligere rykter har nevnt Nvidias fireveis «Kal-El»-brikke som en aktuell kandidat.

Hollywood

En annen interessant opplysning er at Amazon skal tilby en streamingtjeneste for film til denne enheten, igjen ifølge kildene til Digitimes.

Det er heller ikke utenkelig at filmtjenesten kan bli tilgjengelig også for norske kunder.

Brettet kan få en berøringsskjerm på 10 tommer, ifølge en rapport fra investeringsselskapet Detwiler Fenton, som ifølge PCmag kan fortelle at produktet bærer kodenavnet «Hollywood». Deres kilder hevder å vite at nevnte streamingtjeneste kan bli gratis for brukerne.

Amazon, som opprinnelig startet med nettbokhandel, har de siste årene gjort stor suksess med lesebrettet Kindle, som nå er deres mest solgte produkt. I tillegg er de en av verdens største tilbydere av nettskytjenester.

Toppsjef Jeff Bezos har tidligere sagt at hvis de lanserer et nettbrett, så vil ikke produktet erstatte Kindle, men snarere utfylle porteføljen.

Det kommende nettbrettet vil trolig også knyttes nært til tjenester som Amazon har lansert den siste tiden, ikke minst deres Android-baserte AppStore og musikk- og lagringstjenesten Cloud Drive. Dermed er det duket for at konkurransen mot særlig Apple og Google tilspisser seg.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.