Amazon-kunder får film til fire enheter

Amazon-kunder får film til fire enheter

Amazon har begynt å selge film over nettet som kundene får laste ned til to maskiner og to bærebare enheter.

Det har gått rykter om at både Apple og Amazon.com skulle starte salg av film over nettet, men Amazon vant kappløpet og lansert i går.

På sidene til verdens største nettbutikk kan kunder nå kjøpe film som blir lastet ned gjennom en eget program.

Utvalget er ikke så stort, men Amazon gir en veldig hygglig ekstra-bonus: I tillegg til å få lastet ned filmen i vanlige full oppløsning, får man også lastet ned en versjon for bærbare enheter. Men du kan neppe spille av på en iPod - filmen er kopibeskyttet og det med Microsofts system, noe som vil kreven en spiller fra for eksempel Creative.

Du kan faktisk laste ned filmen til to maskiner og to bærebare enheter. NOen av filmene kan kjøpes og sees så mange ganger man vil, for eksempel The Matrix, mens andre er leie. Den litt eldre Matrix selges til 9 dollar, mens den nyslupne V for Vendetta koster 14.99 dollar, rundt 100 kroner.

Europeiske og norske kunder hadde nok håpet på at tilbudet også ville åpnes for kunder på denne siden av atlanteren, men det er foreløpig ikke tilfelle. "US customers" only står det på tjenesten og man blir avkrevet en amerikansk adresse.

digi.no forsøkte å legge inn en andresse og kom ganske langt, men det oppstår problemer med adressen og vi fikk ikke lastet ned filmen vi valgte, selv om betalingen faktisk gikk igjennom.

Til toppen